Poate cel mai "la modă" antrenor al momentului în fotbal, după ce a condus-o pe Liverpool spre câștigarea Ligii Campionilor și e la un pas să aducă titlul pe Anfield după 30 de ani, germanul a vorbit despre eterna întrebare din ultimul deceniu și jumătate: cine e mai bun, Messi sau Ronaldo.
Cei doi mari jucători s-au motivat incredibil unul pe altul și au ajuns la un nivel fantastic, setând recorduri care cu greu vor fi egalate în următoarea perioadă. Din 2007, de când Kaka a primit Balonul de Aur, cei doi titani ai sportului și-au împărțit trofeele destinate celui mai bun jucător din lume, cu o singură excepție (2018, când Modric a câștigat cea mai importantă distincție individuală).
Ambii au calități fantastice, însă Klopp este de părere că argentinianul este jucătorul mai bun. Asta deși susține că favoritul său e CR7, care întruchipează imaginea "fotbalistului perfect".
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards, LIVE VIDEO! Un nou duel Messi - Lewandowski
ACUM 7 ORE
"Pentru mine, cel mai bun este Messi, dar nimeni nu îl poate admira mai mult pe Cristiano Ronaldo decât o fac eu. Explicația este următoarea. Am jucat deja împotriva amândurora și știu că sunt aproape imposibil de ținut. Dacă ar trebui să pictezi un jucător perfect, el ar avea înălțimea, detenta sau viteza lui Ronaldo. Și la asta adăugați atitudinea, profesionalismul său. Este perfect, nu ar putea fi unul mai bun", a spus Klopp pentru canalul de YouTube "freekickerz"

Klopp: "Messi și Ronaldo și-au pus amprenta pe istoria fotbalului"

Dacă Ronaldo a muncit enorm pentru a ajunge la nivelul impresionant, nefiind la fel de talentat precum Messi, sud-americanul merită și el apreciat pentru faptul că a ajuns atât de sus în ciuda fizicului precar. De altfel, înainte de a sosi la La Masia, Academia Barcelonei, lui Messi nu i s-au dat multe șanse în Argentina, ca urmare a faptului că era extrem de plăpând.
"Messi are calități fizice mai scăzute, e în structura sa. Dar face ca totul să pară atât de simplu ... De aceea, probabil, îmi place mai mult ca jucător pe teren; dar Cristiano Ronaldo este un jucător absolut incredibil. Amândoi și-au lăsat amprenta pentru o lungă perioadă de timp în fotbal. Există jucători tineri cu același potențial ca ei, dar a face ceea ce au făcut ei atâția ani este într-adevăr incredibil. Din păcate, amândoi îmbătrânesc", a mai spus Klopp.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53