Fotbal
Liga

Klopp: "Messi e cel mai bun, dar favoritul meu e altul". Cine e "fotbalistul perfect" pentru neamț

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Jurgen Klopp și Lionel Messi

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
13/05/2020 la 08:07

Jurgen Klopp este de părere că Lionel Messi este cel mai bun jucător al planetei, însă a recunoscut că favoritul său este Cristiano Ronaldo.

Poate cel mai "la modă" antrenor al momentului în fotbal, după ce a condus-o pe Liverpool spre câștigarea Ligii Campionilor și e la un pas să aducă titlul pe Anfield după 30 de ani, germanul a vorbit despre eterna întrebare din ultimul deceniu și jumătate: cine e mai bun, Messi sau Ronaldo.

Cei doi mari jucători s-au motivat incredibil unul pe altul și au ajuns la un nivel fantastic, setând recorduri care cu greu vor fi egalate în următoarea perioadă. Din 2007, de când Kaka a primit Balonul de Aur, cei doi titani ai sportului și-au împărțit trofeele destinate celui mai bun jucător din lume, cu o singură excepție (2018, când Modric a câștigat cea mai importantă distincție individuală).

Liga

Leo Messi este la un pas să ajungă la 1.000 de goluri create în carieră

IERI LA 08:16

Ambii au calități fantastice, însă Klopp este de părere că argentinianul este jucătorul mai bun. Asta deși susține că favoritul său e CR7, care întruchipează imaginea "fotbalistului perfect".

"Pentru mine, cel mai bun este Messi, dar nimeni nu îl poate admira mai mult pe Cristiano Ronaldo decât o fac eu. Explicația este următoarea. Am jucat deja împotriva amândurora și știu că sunt aproape imposibil de ținut. Dacă ar trebui să pictezi un jucător perfect, el ar avea înălțimea, detenta sau viteza lui Ronaldo. Și la asta adăugați atitudinea, profesionalismul său. Este perfect, nu ar putea fi unul mai bun", a spus Klopp pentru canalul de YouTube "freekickerz"

Klopp: "Messi și Ronaldo și-au pus amprenta pe istoria fotbalului"

Dacă Ronaldo a muncit enorm pentru a ajunge la nivelul impresionant, nefiind la fel de talentat precum Messi, sud-americanul merită și el apreciat pentru faptul că a ajuns atât de sus în ciuda fizicului precar. De altfel, înainte de a sosi la La Masia, Academia Barcelonei, lui Messi nu i s-au dat multe șanse în Argentina, ca urmare a faptului că era extrem de plăpând.

"Messi are calități fizice mai scăzute, e în structura sa. Dar face ca totul să pară atât de simplu ... De aceea, probabil, îmi place mai mult ca jucător pe teren; dar Cristiano Ronaldo este un jucător absolut incredibil. Amândoi și-au lăsat amprenta pentru o lungă perioadă de timp în fotbal. Există jucători tineri cu același potențial ca ei, dar a face ceea ce au făcut ei atâția ani este într-adevăr incredibil. Din păcate, amândoi îmbătrânesc", a mai spus Klopp.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Transfers

Liverpool, tot mai aproape de transferul visat! Klopp a negociat cu jucătorul pe Zoom

IERI LA 06:21
Fotbal

#DORdeSPORT. 15 ani de la "Miracolul de la Istanbul": cea mai frumoasă revenire într-o finală de UCL

25/05/2020 LA 10:27
Subiecte asemănătoare
FotbalLigaLiverpoolCristiano RonaldoMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Liga

Cum va aduce La Liga un omagiu victimelor coronavirusului. Ce se va întâmpla în timpul partidelor

PESTE 25 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

E Talks - cel mai promițător jucător din Europa

00:26:40

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe