Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp: "Messi e cel mai bun, dar favoritul meu e altul". Cine e "fotbalistul perfect" pentru neamț

Cristian Mihală

Actualizat 13/05/2020 la 10:12 GMT+3

Jurgen Klopp este de părere că Lionel Messi este cel mai bun jucător al planetei, însă a recunoscut că favoritul său este Cristiano Ronaldo.

Jurgen Klopp spune că ar fi interesant de văzut cum se va descurca Lionel Messi în Premier League

Credit imagine: Eurosport

Poate cel mai "la modă" antrenor al momentului în fotbal, după ce a condus-o pe Liverpool spre câștigarea Ligii Campionilor și e la un pas să aducă titlul pe Anfield după 30 de ani, germanul a vorbit despre eterna întrebare din ultimul deceniu și jumătate: cine e mai bun, Messi sau Ronaldo.
Cei doi mari jucători s-au motivat incredibil unul pe altul și au ajuns la un nivel fantastic, setând recorduri care cu greu vor fi egalate în următoarea perioadă. Din 2007, de când Kaka a primit Balonul de Aur, cei doi titani ai sportului și-au împărțit trofeele destinate celui mai bun jucător din lume, cu o singură excepție (2018, când Modric a câștigat cea mai importantă distincție individuală).
Ambii au calități fantastice, însă Klopp este de părere că argentinianul este jucătorul mai bun. Asta deși susține că favoritul său e CR7, care întruchipează imaginea "fotbalistului perfect".
"Pentru mine, cel mai bun este Messi, dar nimeni nu îl poate admira mai mult pe Cristiano Ronaldo decât o fac eu. Explicația este următoarea. Am jucat deja împotriva amândurora și știu că sunt aproape imposibil de ținut. Dacă ar trebui să pictezi un jucător perfect, el ar avea înălțimea, detenta sau viteza lui Ronaldo. Și la asta adăugați atitudinea, profesionalismul său. Este perfect, nu ar putea fi unul mai bun", a spus Klopp pentru canalul de YouTube "freekickerz"

Klopp: "Messi și Ronaldo și-au pus amprenta pe istoria fotbalului"

Dacă Ronaldo a muncit enorm pentru a ajunge la nivelul impresionant, nefiind la fel de talentat precum Messi, sud-americanul merită și el apreciat pentru faptul că a ajuns atât de sus în ciuda fizicului precar. De altfel, înainte de a sosi la La Masia, Academia Barcelonei, lui Messi nu i s-au dat multe șanse în Argentina, ca urmare a faptului că era extrem de plăpând.
"Messi are calități fizice mai scăzute, e în structura sa. Dar face ca totul să pară atât de simplu ... De aceea, probabil, îmi place mai mult ca jucător pe teren; dar Cristiano Ronaldo este un jucător absolut incredibil. Amândoi și-au lăsat amprenta pentru o lungă perioadă de timp în fotbal. Există jucători tineri cu același potențial ca ei, dar a face ceea ce au făcut ei atâția ani este într-adevăr incredibil. Din păcate, amândoi îmbătrânesc", a mai spus Klopp.
Player's Cut - miercuri, 13 mai
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo