Carles Alena este unul dintre jucătorii care nu au mai intrat în planurile lui Ronald Koeman în ultimele luni. Mijlocașul de 23 de ani, crescut de Barcelona, a bifat numai 5 apariții în sezonul curent, dintre care numai 2 în La Liga.

https://i.eurosport.com/2019/07/26/2645900.jpg
Liga
Agentul lui Benzema a dezvăluit unde își va încheia francezul cariera: ”Urmărește meciurile echipei”
IERI LA 10:51

În ultima vreme s-a tot vorbit despre o posibilă despărțire a lui Alena de formația catalană, iar zvonurile s-au materializat astăzi. Barcelona a anunțat că mijlocașul iberic va evolua în restul stagiunii la Getafe, sub formă de împrumut, urmând ca gruparea madrilenă să-i acopere salariul.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Carles Alena, primul jucător care pleacă de la Barcelona în această iarnă

Koeman l-a anunțat pe Alena că nu va prinde multe minute încă de la începutul sezonului. Chiar și în aceste condiții, tânărul mijlocaș a hotărât să rămână și să lupte pentru locul său la formația de pe Camp Nou.

În cele din urmă, văzând că nu primește prea multe șanse, Alena s-a răzgândit și a acceptat împrumutul la Getafe, acolo unde este așteptat cu brațele deschise de tehnicianul Jose Bordalas. La Getafe, Alena se va reîntâlni cu Marc Cucurella, fostul său coleg de la academia La Masia.

Alena a mai fost împrumutat de Barca și în prima jumătate a anului 2020, la Real Betis. Revenit vara trecută la Barcelona, mijlocașul iberic a adunat numai 170 de minute în noul sezon, fără să marcheze vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.

Liga
PSG, acuzată că vrea să destabilizeze Barcelona prin declarațiile privind interesul pentru Messi
25/01/2021 LA 17:28
Liga
O nouă dilemă la Barcelona! Catalanii ar putea obligați să vândă un jucător important în vară
23/01/2021 LA 16:10