Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman a vorbit în premieră despre arestarea lui Bartomeu! Ce a spus tehnicianul Barcelonei

Cosmin Cioboata

Actualizat 02/03/2021 la 17:24 GMT+2

Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, a vorbit despre arestarea lui Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al clubului catalan.

Ronald Koeman

Credit imagine: Getty Images

Josep Maria Bartomeu a fost arestat ieri de poliția din Catalonia, ca urmare a investigațiilor din cadrul scandalului "Barcagate". Fostul președinte al Barcelonei a fost eliberat provizoriu astăzi, după ce s-a folosit de dreptul de a nu oferi vreo declarație în fața judecătorului.
În urma unor raiduri efectuate ier dimineață la birourile Barcelonei, poliția din Catalonia a decis să îl aresteze pe Bartomeu, alături de alți doi oficiali ai clubului - Oscar Grau (CEO) și Roman Ponti (avocatul clubului).
De asemenea, și Jaume Masferrer a fost arestat, cel care se ocupa de toate problemele legale ale clubului, pe vremea când Bartomeu era președinte.

Ronald Koeman a vorbit despre arestarea lui Josep Maria Bartomeu, fostul președinte de la Barcelona

Despre scandalul momentului din Spania a fost întrebat și Ronald Koeman, tehnicianul Barcelonei. Olandezul a fost numit pe banca formației catalane vara trecută, iar decizia i-a aparținut chiar lui Bartomeu, omul care a îndeplinit funcția de președinte al clubului în perioada ianuarie 2014 - octombrie 2020.
"Pentru imaginea clubului, ceea ce s-a întâmplat cu Bartomeu nu este deloc bine. Trebuie să așteptăm să vedem ce se va întâmpla în cele din urmă. Până atunci, trebuie să ne concentrăm asupra meciului de mâine (n.r. - cu Sevilla, din Cupa Spaniei). Nu avem ce face (n.r. - în contextul scandalului), deși știm că nu este în regulă", a spus Ronald Koeman, citat de sport.es.

Investigația care l-a încriminat pe Bartomeu

Arestările respective fac parte din investigațiile poliției privind scandalul "Barcagate". Conducerea catalanilor este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători importanți ai clubului precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol, precum și pe Guardiola sau candidatul la președinția clubului, Victor Font.
Totul a ieșit la iveală grație unei investigații a celor de la Cadena Ser, un post de radio catalan. Astfel, în februarie 2020 au demisionat șase membri ai conducerii. La acel moment, Bartomeu și clubul au negat că ar ști de această campanie, însă au recunoscut că au o relație cu firma I3 Ventures..
În Septembrie 2020, cotidianul El Mundo a obținut mai multe documente care au demonstrat că Bartomeu a plătit firma cu o sumă de șase ori mai mare față de banii primiți de obicei de firmele de social media. Mai mult, cei de la El Mundo au afirmat că Bartomeu a beneficiat financiar personal de pe urma contractului.
Totodată documentele au arătat că Bartomeu a stabilit tranșele de plată astfel încăt ele să fie mereu puțin sub limita pentru care trebuia să ceară aprobarea conducerii. Astfel, serviciile prestate de I3 Ventures au fost păstrate secrete iar membrii consiliului de administrație nu au cunoscut detaliile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo