În momentul de față, Barcelona are 3 fundași centrali pe care se bazează: Gerard Pique, Clement Lenglet și Ronald Araujo. Cu toate acestea, Ronald Koeman și-ar dori un al 4-lea apărător care să acopere acest post, iar varianta împrumutului unui fotbalist cu experiență este cea vizată de catalani.
Barcelona nu a cumpărat niciun fundaș central în pauza dintre sezoane, sperând că se va descurca până în ianuarie cu cei 3 menționați, iar la jumătatea sezonului va reuși transferul lui Eric Garcia de la Manchester City.
Fundașul născut și crescut la Barcelona nu își va prelungi contractul cu "cetățenii", care expiră în vara anului viitor, iar catalanii sperau că îl vor putea transfera încă din ianuarie. City cere însă 15 milioane de € în schimbul său, iar Barcelona nu este dispusă să plătească o asemenea sumă, preferând să îl ia gratis peste numai 6 luni.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 11 ORE
În aceste condiții, oficialii catalanilor studiază posibilitatea aducerii sub forma unui împrumut a altui fundaș central, care să fie o variantă de rezervă pentru Pique și Lenglet. Calendarul este foarte încărcat și, în plus, ar putea apărea accidentări, iar Araujo este lipsit de experiență.
https://i.eurosport.com/2020/08/07/2861486.jpg

Rudiger dorit de Barcelona

Conform sport.es, Barcelona încearcă să obțină împrumutul internaționalului german Antonio Rudiger. Fundașul lui Chelsea se încadrează perfect în criteriile catalanilor: are experiență la nivel înalt și nu traversează o perioadă grozavă pe Stamford Bridge, astfel că ar fi dispus la o mutare în Spania.
Rudiger a fost trecut pe linie moartă de către Frank Lampard, el bifând doar 2 prezențe în acest sezon, ambele în meciuri din Champions League: cu Krasnodar (integralist) și cu Rennes (a jucat 22 de minute). Clubul londonez nu ar spune nu unui împrumut, mai ales dacă salariul fundașului va fi plătit de clubul unde va ajunge.
Joel Matip a reprezentat și el o țintă pentru Barcelona, dar accidentările lui Van Dijk și Gomez îl fac pe internaționalul camerunez netransferabil. O altă variantă pentru catalani este Shkodran Mustafi, apărătorul care a prins tot mai puțin echipa la Arsenal. Acesta are experiență în La Liga, acolo unde a evoluat la Valencia între 2014 și 2016.
Federico Fazio (AS Roma) și German Pezzella (Fiorentina) sunt alte 2 nume lansate de jurnaliștii spanioli, ca variante de împrumut pentru Barcelona.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
IERI LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
IERI LA 06:45