Neconvocarea lui Riqui Puig pentru meciul amical pe care Barcelona îl va disputa în această seară contra lui Elche a atras repede atenția presei catalane. La scurt timp s-a aflat că nu este vorba despre o accidentare, ci că tânărul mijlocaș central nu intră în vederile antrenorului Ronald Koeman pentru sezonul care tocmai a început, dar în care Barcelona va debuta abia săptămâna viitoare.
Conform acelorași surse, Ronald Koeman i-a comunicat personal lui Puig să își găsească o echipă la care să plece până în data de 5 octombrie, când se va încheia perioada de mercato în Spania.

Ronald Koeman va juca un sistem 4-2-3-1

Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 8 ORE
Antrenorul olandez și-a argumentat decizia, spunându-i lui Puig că va juca un sistem 4-2-3-1, ceea ce nu îl avantajează deloc, întrucât concurența este una foarte mare pentru cele 2 locuri din fața apărări. În mod normal, pentru acele poziții se vor bate Frenkie de Jong, Sergio Busquets și Miralem Pjanic.
Riqui Puig a primit multă încredere la prima echipă odată cu venirea lui Quique Setien pe banca catalanilor. Chiar dacă nu a prins nici un meci în Champion League, Puig a jucat 11 meciuri în La Liga în sezonul trecut, dintre care 5 ca titular, și a bifat și o partidă în Cupa Regelui.
De la venirea lui Koeman, Puig a jucat destul de puțin în meciurile de verificare de până acum, ceea ce a fost un indiciu că tânărul jucător nu mai are viață lungă la Barcelona. Contractul lui Puig cu gruparea de pe Camp Nou este valabil până în vara anului 2023, astfel că rămâne de văzut dacă acesta va fi împrumutat sau vândut definitiv la o altă echipă.
Evident, Ronald Koeman are argumentele sale pentru această decizie, pe care probabil le va face cunoscute după meciul amical din această seară, dar îndepărtarea unui tânăr jucător de mare perspectivă este puțin surprinzătoare. Odată cu venirea lui Koeman pe banca catalanilor impresia generală era că la Barcelona va începe un proces de întinerire a echipei, iar cum bugetul clubului a fost serios afectat de pandemia de coronavirus era de așteptat ca jucătorii crescuți în La Masia să primească mai mult credit.
Barcelona va debuta în noul sezon din La Liga pe 27 septembrie, când va primi acasă vizita celor de la Villareal.

Premier League, programul etapei a doua

Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 8 ORE
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 17 ORE