După demiterea lui Valverde, înainte de a alege neinspirata soluţie Setien, Bartomeu a încercat să îl aducă pe Xavi pe Camp Nou. S-a lovit de refuzul fostului mijlocaş, care face parte din echipa lui Victor Font, principalul rival al actualului preşedinte al catalanilor la alegerile de anul viitor.
Formaţia blaugrana îşi va alege noul preşedinte în martie 2021, iar Bartomeu a făcut o serie de gafe impardonabile, care au dus clubul în cea mai ingrată poziţie din istoria recentă, astfel că şansele ca fanii să îl realeagă sunt minime.
Marele favorit e Victor Font, care nu e sprijinit doar de Xavi, dar şi de greii vestiarului. De altfel, în Spania s-a speculat de multe ori că incertitudinea cu privire la contractul lui Messi vine doar pentru a ştirbi şi mai mult din reputaţia lui Bartomeu. Concret, argentinianul nu vrea să plece de la Barcelona, dar vrea să transmită un semnal clar: actuala administraţie e depăşită total şi e nevoie de o schimbare la vârf.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 7 ORE

Victor Font îşi va respecta total proiectul iniţial pentru Barcelona: Xavi, în locul lui Koeman

Victor Font are toate atu-urile aşadar să fie noul preşedinte al clubului de pe Camp Nou şi a fost întrebat ieri, după numirea lui Koeman, ce se va întâmpla cu olandezul.
Ibericul a admis că tehnicianul e într-o poziţie departe de a fi ideală: pe lângă faptul că trebuie să ridice o echipă căzută total, care vine după un an fără vreun trofeu şi care are în minte ruşinoasa înfrângere cu Bayern, 2-8, el nu poate avea parte de un proiect pe termen lung. Font îşi va respecta planul iniţial, pus la punct în cele mai mici detalii în ultimii doi ani, astfel că îl va demite pe Koeman şi îl va instala pe Xavi pe banca tehnică. Independent de eventualele performanţe ale echipei în stagiunea viitoare.
"Dacă voi deveni preşedinte, Koeman nu va mai fi antrenorul Barcelonei pentru sezonul 2021-2022. Ronald este o legendă a noastră, îi doresc tot succesul din lume, dar trebuie să înţeleagă faptul că aceasta e o slujbă intermediară. Lucrăm la acest proiect de câţiva ani, am depus mult efort, avem toate lucrurile clare şi puse la punct. Chiar dacă Koeman va câştiga toate trofeele puse în joc - La Liga, Cupa şi Champions League - nu va rămâne la Barcelona. Xavi cunoaşte cel mai bine clubul, are toate piesele lipsă din puzzle şi va şti cum să le pună laolaltă. L-am ales pe el şi el va fi responsabil de absolut tot", a spus Victor Font pentru El Larguero.
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
ACUM 17 ORE
Fotbal
Ansu Fati, OUT de la Barcelona până în aprilie! Verdict dur după meciul cu Athletic Bilbao
IERI LA 12:37