Trupa condusă de Ronald Koeman venea după o victorie fără emoții obținută pe terenul lui Juventus, în UEFA Champions League, iar moralul jucătorilor lui Koeman era foarte bun. Totuși, duelul de sâmbătă seara din La Liga s-a dovedit a fi mult mai dificil decât se așteptau Messi și coechipierii săi.
Alaves a deschis scorul în minutul 31, după o neînțelgere între Pique și Neto. Din postura de ultim apărător, Pique i-a pasat mult prea tare lui Neto, iar goalkeeper-ul catalanilor a greșit continuarea fazei. Neto s-a încurcat în minge, Luis Rioja l-a deposedat și a înscris cu poarta goală. Alaves a rămas în inferioritate numerică după o oră de joc, când Jota a primit al doilea cartonaș galben. Barcelona a profitat și a restabilit egalitatea 2 minute mai târziu. Griezmann a înscris cu o "scăriță" peste portarul Pacheco, după o dezorganizare în defensiva gazdelor. Totuși, Messi & Co. nu au putut obține cele trei puncte, chiar dacă au avut un om în plus pentru mai bine de 30 de minute de joc.

Ronald Koeman, replică tăioasă când a fost întrebat de Pedri

Liga
Ce i-a transmis Laporta lui Koeman înaintea partidei de la Cadiz: "Aceste situații se depășesc..."
23/09/2021 LA 14:11
Ajuns pe Camp Nou în această vară, pentru doar 5 milioane de euro, Pedri nu doar că a devenit o variantă de încredere pentru primul "11" al catalanilor, dar pare să reprezinte, alături de Ansu Fati, viitorul Barcelonei."Semnătura deceniului", așa cum l-a descris Marca, Pedri pare să fie una dintre preocupările principale ale oficialilor catalni, alături de Messi și Ansu Fati.
Chiar și așa, Ronald Koeman a oferit un răspuns tăios când a fost întrebat despre tânărul mijlocaș al catalanilor. Întrebat la conferința de presă de ce nu a reușit Pedri să fie omul cheie al meciului cu Alaves, Koeman a oferit un răspuns tranșant: "Nu vreau să vorbesc despre Pedri, am tot vorbit de el în ultimele zile și cred că e de ajuns", a spus Koeman la conferința de presă.
În urma rezultatului de egalitate cu Alaves, Barcelona se regăsește pe locul 12 în La Liga, la egalitate de puncte cu Alaves, adversara de sâmbătă seara, dar și cu Eibar. Meciul de aseară a fost al 4-lea consecutiv fără victorie pentru formația "blaugrana" în campionat. Pentru Barcelona urmează partida cu Dinamo Kiev, din Champions League. Apoi, trupa lui Koeman va juca în campionat pe teren propriu, împotriva lui Betis.
Liga
Koeman se scuză după Barcelona – Bayern 0-3: "Cu Messi, Griezmann și Suarez pe teren a fost 2-8"
19/09/2021 LA 16:27
Liga
Rămâne Koeman la Barcelona? Jurnaliștii l-au iritat pe olandez cu întrebările: "Amintiți-vă asta!"
19/09/2021 LA 13:56