După înfrângerea din "El Clasico", Ronald Koeman a fost foarte vehement la adresa arbitrajului, în special cu privire la VAR, făcând referire cu precădere la faza în care Real a primit penalty, la scorul de 1-1.
În Spania, astfel de atacuri verbale la dresa arbitrilor pot fi pedepsite, iar declarațiile lui Koeman vor fi analizate de o comisie de integritate din cadrul Federației Spaniole. Dacă se va considera că a exagerat prin cele spuse, olandezul riscă cel puțin 4 etape de suspendare, pe lângă o amendă.
Începând cu acest sezon, în Codul disciplinar din La Liga a fost introdus un articol, care prevede sancționarea celor care prin declarații sau prin postări pe rețelele de socializare atacă instituția de arbitraj.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM O ZI
"Declarațiile prin care este pusă sub semnul întrebării onestitatea și imparțialitatea oricărui membru al grupului de arbitraj sau al organelor RFEF; precum și declarații care implică o dezaprobare a activității oricărui membru al grupurilor menționate atunci când sunt făcute cu dispreț sau când se folosește un limbaj ofensator, jignitor, umilitor sau rău intenționat se pedepsesc în cazul fotbaliștilor, tehnicienilor, preparatorilor fizici, delegaților, medicilor, asistenților medicali sau managerilor de materiale, cu o suspendare de la 4 la 12 meciuri și o amendă de la 601 la 3.000 de €.", se menționează în Codul disciplinar.
De asemenea, Xavi Vilajoana (Directorul Academiei Barcelonei) va fi și el judecat de această comisie de integritate. Acesta a postat pe contul personal de Twitter un mesaj ofensator la adresa arbitrului Munuera, iar așa cum prevede regulamentul acest lucru poate fi pedepsit. Totuși, acesta riscă doar o amendă, pentru că o suspendare nu se impune pentru funcția pe care o deține.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00