Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe știe cine va fi antrenorul Barcelonei! Nume surpriză pentru banca tehnică a catalanilor

Nicu Savin

Publicat 22/07/2020 la 21:01 GMT+3

Jurnaliștii francezi de la L'equipe au lansat o ipoteză interesantă privind viitorul antrenor al Barcelonei. Conform acestora, Laurent Blanc va fi noul manager al catalanilor, după ce Quique Setien nu va mai antrena pe Camp Nou după ce Barca își va încheia aventura din acest sezon de Champions League.

Quique Setien

Credit imagine: Eurosport

După încheierea sezonului în La Liga, conducerea Barcelonei a declarat că merge în continuare pe mâna lui Quique Setien. Însă, conform zvonurilor din presa iberică, acest ”armistițiu ” este valabil doar până la finalul aventurii din Champions League, urmând ca din sezonul viitor Messi și colegii săi să aibă un alt antrenor.
Laurent Blanc
Cel mai vehiculat nume din ultima vreme ca posibil antrenor al Barcelonei este cel al francezului Laurent Blanc. Potrivit jurnaliștilor francezi, Blanc ar avea 2 mari atuuri pentru a sta pe banca Barcei începând cu sezonul viitor: impresarul și un aliat important în cadrul clubului catalan.
În primul rând, Laurent Blanc este impresariat de celebrul agent Jorge Mendez, un apropiat al Barcelonei, care i-a ajutat de curând pe catalani cu prelungirea contractului lui Semedo, jucător despre care s-a scris că va pleca în această vară.
TOKYO, JAPAN - APRIL 18: FC Barcelona technical secretary Eric Abidal attends the Rakuten Cup press conference on April 18, 2019 in Tokyo, Japan. (Photo by Jun Sato/Getty Images)

Eric Abidal, omul cheie al mișcării

Mai apoi, o funcție importantă în ”board”-ul Barcelonei este ocupată de francezul Eric Abidal, care având o relație bună cu Blanc și-ar dori foarte mult o colaborare cu acesta.
Blanc nu a mai antrenat din 2016, când a plecat de la PSG, însă în această perioadă a avut mai multe oferte pe care le-a refuzat din diverse motive. În vara trrecută Blanc a fost dorit de Sevilla și Galatasaray, dar a preferat să nu dea curs ofertelor.
Aceleași surse anunță că în această vară antrenorul francez a refuzat mai multe oferte, printre care una de la Valencia și una de la Fenerbahce, dar și una venită de la un club din zona Golfului. Toate aceste refuzuri întăresc speculațiile că Blanc așteaptă o ofertă de la un club mai mare.
Dacă ar ajunge la Barcelona, Blanc ar veni alături de fostul său secund, Frank Passi, care de curând a plecat de la Niort, formație din liga a doua franceză, tocmai pentru a-l urma pe Blanc la ceea ce este numit ”un proiect sportiv foarte ambițios”.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo