După încheierea sezonului în La Liga, conducerea Barcelonei a declarat că merge în continuare pe mâna lui Quique Setien. Însă, conform zvonurilor din presa iberică, acest ”armistițiu ” este valabil doar până la finalul aventurii din Champions League, urmând ca din sezonul viitor Messi și colegii săi să aibă un alt antrenor.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692364.jpg
Cel mai vehiculat nume din ultima vreme ca posibil antrenor al Barcelonei este cel al francezului Laurent Blanc. Potrivit jurnaliștilor francezi, Blanc ar avea 2 mari atuuri pentru a sta pe banca Barcei începând cu sezonul viitor: impresarul și un aliat important în cadrul clubului catalan.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
22/09/2021 LA 10:50
În primul rând, Laurent Blanc este impresariat de celebrul agent Jorge Mendez, un apropiat al Barcelonei, care i-a ajutat de curând pe catalani cu prelungirea contractului lui Semedo, jucător despre care s-a scris că va pleca în această vară.
https://i.eurosport.com/2019/11/17/2718493.jpg

Eric Abidal, omul cheie al mișcării

Mai apoi, o funcție importantă în ”board”-ul Barcelonei este ocupată de francezul Eric Abidal, care având o relație bună cu Blanc și-ar dori foarte mult o colaborare cu acesta.
Blanc nu a mai antrenat din 2016, când a plecat de la PSG, însă în această perioadă a avut mai multe oferte pe care le-a refuzat din diverse motive. În vara trrecută Blanc a fost dorit de Sevilla și Galatasaray, dar a preferat să nu dea curs ofertelor.
Aceleași surse anunță că în această vară antrenorul francez a refuzat mai multe oferte, printre care una de la Valencia și una de la Fenerbahce, dar și una venită de la un club din zona Golfului. Toate aceste refuzuri întăresc speculațiile că Blanc așteaptă o ofertă de la un club mai mare.
Dacă ar ajunge la Barcelona, Blanc ar veni alături de fostul său secund, Frank Passi, care de curând a plecat de la Niort, formație din liga a doua franceză, tocmai pentru a-l urma pe Blanc la ceea ce este numit ”un proiect sportiv foarte ambițios”.
Olympic Games (W)
Jocurile Olimpice, The Last Dance pentru Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din istorie
18/07/2021 LA 07:48
Campionatul European UEFA
11 recorduri ar putea fi doborâte la Euro 2020! Ronaldo poate scrie istorie în tricoul Portugaliei
12/06/2021 LA 10:22