Stagiunea curentă din La Liga a fost întreruptă pe 10 martie, după ce numărul cazurilor de coronavirus a început să crească amenințător pe teritoriul Spaniei - a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia. După mai multe zvonuri apărute în presa iberică legate de revenirea fotbalului, oficialii Ligii au anunțat astăzi că etapa 28 va începe pe 12 iunie.
Cluburile au revenit în cursul acestei săptămâni la antrenamente, după ce toți jucătorii au efectuat teste pentru Covid-19. În urma anunțului oficial, se pare că 5 fotbaliști din primele 2 ligi ale Spaniei au fost depistați cu Covid-19, fără să prezinte simptome. În continuare, aceștia vor rămâne în izolare la domiciliu, se vor antrena individual și vor respecta indicațiile celor de la club. În următoarele zile vor fi testați din nou, iar după 2 rezultate negative consecutive vor putea reveni la antrenamente, alături de coechipierii lor.
În plus, La Liga va pune la dispoziția persoanelor care locuiesc cu jucătorii infectați mai multe teste pentru temperatură. În încheiere, oficialii Ligii au reamintit că măsurile recomandate în cadrul bazelor sportive și domiciliului trebuie să fie respectate în continuare, fără să apară vreo urmă de relaxare.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Restricțiile impuse în timpul antrenamentelor

Jucătorii din Spania au revenit în urmă cu câteva zile la antrenamente și sunt nevoiți să respecte anumite restricții, printre care formarea unor grupuri reduse de jucători și menținerea distanței în incinta bazei de pregătire. Data de 12 iunie a fost aleasă de oficialii Ligii pentru ca toate cluburile să beneficieze de cel puțin o lună de antrenamente, înainte de reluarea sezonului.
Meciurile rămase se vor desfășura în iunie și iulie, astfel încât luna august să rămână liberă pentru disputarea partidelor din cupele europene.
Chiar dacă La Liga a anunțat că sezonul va reveni pe 12 iunie, data respectivă trebuie aprobată de Ministerul Sănătății din Spania. O altă alternativă ar fi ca meciurile să înceapă o săptămână mai târziu, pe 19 iunie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59