În prezent la PSG, Neymar a dat-o în judecată pe Barcelona și a solicitat suma impresionantă de 43,6 milioane de euro în momentul transferului său la campioana Franței, în urmă cu 3 ani. Motivul: cu câteva luni înainte de plecarea de pe Camp Nou, atacantul semnase prelungirea contractului cu formația catalană. Apoi, șeicii celor de la PSG au achitat clauza de reziliere astronomică - 222 milioane de euro - cunoscută drept cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului.
În momentul prelungirii contractului inițial cu Barcelona, oficialii catalani i-au promis brazilianului un bonus de peste 40 milioane de euro. Din această sumă, Neymar a primit numai 14 milioane de euro, înainte de plecarea sa în Ligue 1. Ca urmare, internaționalul de 28 de ani a hotărât să dea în judecată clubul catalan, solicitând primirea întregii sume, plus o dobândă de 10%.

Neymar, obligat să le plătească 6,7 milioane de euro celor de la Barcelona

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Astăzi, cei de la Barcelona au publicat pe site-ul oficial un comunicat în care anunță că au câștigat procesul. În plus, catalanii vor primi din partea lui Neymar suma de 6,7 milioane de euro, în cazul în care brazilianul nu reușește să întoarcă decizia în următoarea perioadă.
"Tribunalul a respins solicitarea lui Neymar de a primi din partea clubului suma de 43,6 milioane de euro. În același timp, jucătorul va fi nevoit să înapoieze Barcelonei suma de 6,7 milioane de euro.", se arată în comunicatul oficial.

Neymar a jucat 4 ani la Barcelona

În ciuda procesului demarat de Neymar, brazilianul a fost asociat în ultima vreme cu o revenire pe Camp Nou. În cele din urmă, atacantul a rămas la PSG, alături de care și-a trecut în palmares un nou titlu de campion în Franța, după ce sezonul curent a fost oprit definitiv de pandemie. Neymar a evoluat la Barcelona în perioada 2013-2017, reușind să câștige 8 trofee, printre care 2 titluri în La Liga și o Ligă a Campionilor.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59