Vineri a fost anunțată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât competițiile sportive din Spania au fost suspendate, iar echipele au intrat în auto-izolare.
În prezent, Leo Messi și colegii săi se află în auto-izolare la domiciliu, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Oficialii catalani au gândit rapid planul de antrenament din următoarea perioadă, afectat semnificativ de epidemie. Prima echipă a Barcei a fost cea care s-a pregătit ultima la baza de antrenament, înainte de anunțul de ordin național. S-a întâmplat vineri, la sesiune fiind prezent și președintele Josep Maria Bartomeu.
Împreună cu doctorul clubului, jucătorilor li s-a comunicat planul care trebuie respectat de toată lumea, în următoarea perioadă.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
IERI LA 16:20
Preparatorii fizici și medicii le-au recomandat jucătorilor să alerge în aer liber și să evite locurile aglomerate. Aceștia nu vor avea voie să meargă la sala de forță. În schimb, superstarurile Barcei vor primi o listă cu exerciții pe care le pot desfășura acasă. Acestea se vor baza pe forță și alergare.
În cazul în care un membru din familie va fi depistat cu Covid-19, jucătorii trebuie să anunțe de urgență clubul pentru a fi urmat procesul impus de toate entitățile sportive.
https://i.eurosport.com/2019/11/27/2725263.jpg

Fotbalul, afectat grav de coronavirus

Mai mulți oameni din lumea fotbalului au fost testați pozitiv cu coronavirus în ultimele zile, printre care jucătorii Daniele Rugani (Juventus), Patrick Cutrone, Dusan Vlahovic, German Pezzella, (toți 3 de la Fiorentina), Luca Kilian (Paderborn), Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina și Morten Thorsby (toți 4 de la Sampdoria), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) și antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta.
Și Real, rivala Barcelonei din La Liga, se află în carantină după ce unul dintre baschetbaliștii madrileni a fost depistat cu Covid-19 la începutul săptămânii.
Următoarele 2 etape din La Liga au fost supsendate din cauza epidemiei de coronavirus. 5735 de cazuri cu Covid-19 au fost confirmate până la această oră pe teritoriul Spaniei, fiind a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia.
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794585.jpg

Mesajul de încurajare transmis de Messi

Leo Messi, deținătorul celor mai multe Baloane de Aur, le-a transmis un mesaj de încurajare tuturor fanilor săi, precum și celor care se lupă cu epidemia de Covid-19. Căpitanul Barcelonei le-a recomandat acestora să rămână în casă și să fie responsabili în ceea ce privește regulile impuse de autorități.
În același timp, Messi le-a urat tutoror multă putere în această perioadă agitată.
"Sunt zile dificile pentru toată lumea. Trăim îngrijorați de ceea ce se întâmplă în jurul nostru și vrem să ajutăm, punându-ne în locul celor care sunt într-o situație mai complicată. Fie că sunt bolnavi, fie că cineva drag lor este bolnav. Sau poate pentru că lucrează în spitale și încearcă să ajute alți oameni. Indiferent de poziția lor, vreau să le transmit multă putere tuturor.
Sănătatea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Acesta este un moment rar și trebuie să urmăm indicațiile autorităților și cadrelor medicale. Doar așa putem să luptăm eficient. Este timpul să fim responsabili și să stăm acasă. În plus, este plăcut să ai un timp doar pentru tine, de care nu ai parte mereu. Vă îmbrățișez și sper să trecem peste această perioadă cât mai repede.", a scris Messi pe contul de Instagram.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17