Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta sare în apărarea lui Messi, după ce s-a aflat salariul colosal al argentinianului

Cosmin Cioboata

Actualizat 01/02/2021 la 13:01 GMT+2

Joan Laporta a sărit în apărarea lui Lionel Messi, după ce presa din Spania a făcut public salariul colosal încasat de starul argentinian în ultimii 4 ani, la Barcelona.

Lionel Messi și Joan Laporta

Credit imagine: Eurosport

Lionel Messi se află în negocieri pentru un nou contract cu Barcelona, dar presa catalană a publicat ieri valoarea actualei înțelegeri, care expiră în vară. Argentinianul a semnat în 2017 un contract pe 4 ani cu Barcelona, iar suma agreată cu președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu, este de 555.237.619 euro.
Dezvăluirile cotidianului spaniol El Mundo vin în contextul în care Barcelona este într-o criză financiară fără precedent. Catalanii au datorii de peste 700 de milioane de euro. Messi a câștigat, așadar, 138 de milioane de euro/an doar din contractul cu echipa catalană în fiecare din ultimele 4 sezoane.

Joan Laporta sare în apărarea lui Messi: "I-am trimis un mesaj!"

Fost președinte pe Camp Nou în perioada 2003-2010, și actual candidat pentru un nou mandat, a dezvăluit că ieri i-a trimis un mesaj lui Messi în care i-a recomandat să evite să citească știrile din presă.
"I-am trimis un mesaj și l-am încurajat. I-am spus să nu dea atenție știrilor din presă. Este irelevant pe cine suspectez eu (n.r. - că ar fi oferit informațiile în presă). Este evident că există o 'scurgere'. Dacă voi deveni președinte, voi încerca să aflu de unde a apărut 'scurgerea'.
Îl voi suna pe Tebas (n.r. - președintele interimar) și îl voi întreba ce știe despre această situație. Cel puțin 5 persoane știau despre contractul lui Messi: președintele, directorul general, directorul sportiv, consilierul legal și responsabilul de la departamentul 'resurse umane'", a declarat Joan Laporta, pentru RAC-1.

Joan Laporta: "Messi produce mai multe venituri decât cheltuieli!"

Discursul lui Laporta a continuat, spunând că Messi produce mai multe venituri decât cheltuieli, în ciuda salariului său colosal. Fostul președinte îi consideră vinovați pentru situația actuală de la Barcelona pe oamenii aflați la conducerea clubului începând din 2015:
"Messi generează mai multe venituri decât cheltuieli. Există un studiu care arată că Messi este responsabil pentru o treime din veniturile Barcelonei. Nu Messi a ruinat clubul, ci board-ul de directori care a pierdut disciplina financiară începând din 2015.
Dacă va spune că va pleca de la Barcelona, îi voi spune să se mai gândească. Și îi voi mai spune, în funcție de destinația pe care o va alege, că banii nu îi vor garanta trofeele. Dacă Messi va rămâne, putem să reconstruim echipa cu mai multe garanții", a explicat Joan Laporta.
Candidatul la președinția Barcelonei este optimist că Messi va continua pe Camp Nou și sezonul următor, deși argentinianul n-a ajuns încă la o înțelegere din punct de vedere al contractului scadent în vară:
"Messi se descurcă bine la Barcelona și cred că va rămâne aici. Messi are nevoie de un proiect sportiv în care să aibă încredere. Vrea o ofertă competitivă din punct de vedere sportiv.
Vrea să joace la Barca. Nu este adevărat că Messi comandă mai mult decât președintele. Tot ce vrea este să fie ascultat pentru a fi sigur că există un proiect viabil", a mai spus Laporta.

Clauza "secretă" din contractul astronomic al lui Messi

Dezvăluirile din contractul lui Messi continuă și astăzi. El Mundo a făcut publică o nouă informație legată de sumele câștigate de argentinian pe Camp Nou.
Potrivit publicației iberice, Messi va încasa încă 66 de milioane de euro până în vară din partea clubului catalan, ca urmare a unei înțelegeri cu Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al catalanilor. Motivul? Loialitatea lui Messi față de Barcelona, echipă pentru a evoluat întreaga carieră.
Suma respectivă va fi împărțită în două tranșe. Prima va fi virată în contul lui Messi până la data de 31 martie 2021, urmând ca argentinianul să primească cea de-a doua tranșă în luna iulie, indiferent dacă va mai rămâne sau nu pe Camp Nou. Mai precis, Messi va primi în vară 39 de milioane de euro.
Barcelona și reprezentanții lui Messi au anunțat deja că vor acționa legal împotriva cotidianului El Mundo pentru dezvăluirea informațiilor confidențiale din contractul argentinianului.
Messi a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Barcelona și momentan nu se știe dacă va semna prelungirea. În presa internațională se vorbește intens despre un posibil transfer la PSG, unde este așteptat de bunul său prieten, Neymar.
Indiferent de decizia finală a lui Messi, acesta va încasa cele 39 de milioane de euro în vară, drept recompensă pentru cei 17 ani petrecuți la prima echipă a catalanilor.

Reacția lui Figo când a aflat cât câștigă Messi la Barcelona

Luis Figo a comentat pe marginea salariului uriaș al lui Messi și a comparat decizia lui Bartomeu cu cea a președintelui Barcelonei din perioada 2000 - 2003, Gaspart, când fostul mare jucător portughez a fost cedat la Real Madrid.
"Cei care-l sfătuiesc pe Messi merită o statuie! Conducerea Barcelonei poate fi comparată cu cea a lui Gaspart", a scris Luis Figo, pe contul de Twitter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo