Crescut la academia Barcelonei, Messi a crescut urmărind jucători cu calități extraordinare, de la care încerca să învețe cât mai mult. Unul dintre idolii săi a fost legendarul Riquelme, transferat de la Boca Juniors în 2002.
Cei doi au fost coechipieri pentru o scurtă perioadă, în care Messi a rămas complet impresionat de jocul conaționalului său. Cei doi evoluau pe aceeași poziție, motiv pentru care Riquelme a devenit un adevărat exemplu pentru tânărul Leo.
Într-un interviu oferit recent pentru sport.es, Josep Minguella, fostul impresar al lui Messi, a dezvăluit cum a decurs prima întâlnire dintre clientul său și Riquelme:
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Uneori Messi venea la mine la grătar, iar într-o zi s-a întâlnit cu Riquelme, Rochemback și Motta. La vremea respectivă, Messi era extrem de rușinos și abia reușeai să scoți câteva cuvinte de la el. Încă îmi amintesc cum stătea în capătul mesei și se uita la Riquelme, de parcă îl văzuse pe Iisus Hristos. Pentru Messi, Riquelme era un idol. Era stângaci și juca pe postul de număr 10. | Josep Minguella

Riquelme, idolul lui Messi, a bifat 42 de apariții pentru Barcelona

În ciuda modului în care Messi îl idolatriza, Riquelme n-a reușit să câștige vreun trofeu pe Camp Nou, bifând numai 42 de apariții pentru Barcelona. După un singur sezon petrecut în tricoul catalanilor, Riquelme a fost transferat la Villareal, unde a jucat timp de 4 ani.
Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o însă în țara natală, la Boca Juniors, echipa care l-a propulsat în fotbalul profesionist. Per total, în cele două perioade petrecute la formația din Buenos Aires (1996-2002 și 2007-2014), Riquelme a bifat peste 300 de apariții, reușind să câștige 10 trofee, printre care de 3 ori Copa Libertadores.
Leo Messi și Riquelme au jucat împreună pentru Argentina în 2008, când naționala sud-americană a câștigat aurul la Jocurile Olimpice.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59