Fără Messi titular, Barcelona a avut parte de cel mai slab start de sezon din ultimul sfert de veac. Decarul argentinian a intrat pe parcurs cu Dortmund și Granada, dar marți seară a fost pentru prima oară titular în noua stagiune. Și acest lucru s-a văzut imediat, după doar câteva minute căpitanul grupării de pe Camp Nou servindu-l ideal pe Griezmann, care a deschis scorul.
La finalul primei reprize, starul argentinian le-a dat emoții tuturor, având nevoie de îngrijiri și dând senzația că nu mai poate continua. În cele din urmă a revenit pe teren pentru ultimele clipe din prima parte a partidei, însă la pauză a fost înlocuit cu Dembele.

Accidentarea lui Messi e una ușoară

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
IERI LA 11:58
Nu este vorba de o recidivă a accidentării anterioare, ci doar de o mică problemă la aductori. Nu s-a dorit ca problema să se transforme în ceva mai serios, astfel că staff-ul medical al Barcelonei nu și-a asumat vreun risc și i-a transmis lui Valverde că ar fi mai bine să îl protejeze pe Messi.
"Când se întâmplă ceva cu Messi, toată lumea se oprește, pe teren și în tribune. A simțit un disconfort la aductori și am preferat să nu riscăm. Nu mi s-a părut să fie ceva grav, dar vom aștepta până mâine, când vom ști mai multe", a spus la final Valverde, care a analizat și prestația echipei sale, venită în contextul în care în ultimele două partide nu marcase gol, trimițând doar câte un șut pe poartă: "Am început bine, am marcat de două ori și am dominat, ajungând ușor spre poarta adversă. Totul s-a oprit odată cu accidentarea lui Messi. Nu am mai avut aceeași inițiativă, însă pe final am fost în control, am ținut bine de minge și nu am oferit prea multe spații pentru ca adversara să ne egaleze".
Fără Messi, Villarreal a ajuns la o posesie de 43% și și-a creat 11 ocazii de gol (Barcelona a avut doar 8). Concluzia nu poate fi decât una singură: Barca e "Messidependentă", iar obiectivele echipei din acest sezon depind în mare măsură de starea fizică a sud-americanului.

Messi și Griezmann se înțeleg perfect în tricoul Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Messi și Griezmann s-au înțeles perfect

Deși au jucat o singură repriză împreună aseară, Messi și Griezmann au impresionat, cei doi arătând deja ca un cuplu sudat, capabil să creeze panică la poarta adversă. Acest lucru a fost remarcat și de jurnaliștii de la Mundo Deportivo, care sunt convinși că forța ofensivă a catalanilor va fi cu totul alta când cele două staruri din atac vor fi la potențialul fizic obișnuit.
"Legătura dintre ei a fost remarcabilă. Căpitanul Barcelonei a dat, în cele 45 de minute petrecute pe teren, 11 pase complete, la capătul lor aflându-se de 4 ori Griezmann. Francezul a fost cel mai căutat jucător de către Leo, lucru care a demonstrat că, în ciuda faptului că nu au apucat să joace prea mult împreună, între cei doi există deja o conexiune", au scris spaniolii.
După 6 etape din La Liga, Barcelona e pe locul 4, cu 10 puncte, la un punct distanță de marea rivală, Real Madrid. Formația lui Zidane are însă un meci mai puțin disputat, urmând să joace astăzi, pe teren propriu, cu Osasuna.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17