În condițiile date, această pauză unică va avea un efect uriaș asupra echilibrului financiar al cluburilor. Tot din cauza pandemiei, situația de la Barcelona a fost destul de tensionată în ultima perioadă.
Motivul a fost reprezentat de reducerea salariilor jucătorilor cu 70%. În presa spaniolă s-a vehiculat că președintele Josep Maria Bartomeu le-ar fi propus lui Messi și coechipierilor săi această alternativă, pentru a putea sprijini din punct de vedere financiar clubul, însă jucătorii au refuzat.
În cele din urmă, Messi a făcut lumină, explicând că el și colegii săi au fost de acord încă de la bun început ca salariile să fie tăiate, înțelegând perfect perioada grea prin care trece clubul catalan. Căpitanul Barcelonei n-a ezitat să-i critice pe oficialii clubului pentru că au pus presiune pe ei, spunând că "acțiunile lor nu îl mai surprind".
Ligue 1
Mauro Icardi își ia adio de la PSG! Clubul francez a renunțat la atacant
03/04/2020 LA 10:45

Suarez: "Am acceptat tăierea salariilor de la bun început"

După anunțul lui Leo Messi, a venit rândul lui Luis Suarez să îi tragă la răspundere pe cei care au afirmat că jucătorii au refuzat tăierea salariilor. Mai mult, atacantul uruguayan a mărturisit că afirmațiile apărute în spațiul public l-au rănit și că au fost complet false.
"S-au spus foarte multe lucruri dureroase în contextul tăierii salariilor. Oamenii au afirmat că jucătorii Barcelonei au refuzat această propunere, apoi s-a zvonit că echipa de fotbal a fost singura din cadrul clubului care n-a acceptat-o. Adevărul este că în tot acest timp încercam să găsim cea mai bună soluție pentru club. Doare când oamenii spun astfel de lucruri.
Noi am fost primii care am acceptat propunerea clubului, ținând cont de situația actuală în care ne aflăm. Niciun jucător nu a refuzat micșorarea salariului. Fotbaliștii și conducerea clubului au luat această decizie de comun acord. Căpitanii au discutat cu președintele (n.r. - Josep Maria Bartomeu) și toată lumea a acceptat propunerea.", a explicat Suarez, pentru Sport 890.
Barcelona și Atletico Madrid sunt primele două echipe din La Liga care au hotărât micșorarea salariilor jucătorilor cu 70%. În același timp, unele echipe din Europa și-au trimis în șomaj tehnic angajații non-sportivi, din cauza lipsei veniturilor din următoarea perioadă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19