articol de Romeo Ene
Cu 20 de goluri marcate în La Liga în acest sezon, urugayanul a contribuit la ascensiunea echipei sale, care, în cazul unei victorii în ultima etapă, la Valladolid, se va încununa campioană.
Uruguayanul și-a exprimat ușurarea după ce a ajutat-o pe trupa lui Diego Simeone să-şi asigure o victorie extrem de importantă în faţa Osasunei etapa trecută.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Suarez a recunoscut că nu se aștepta să ’’sufere” atât de mult la Atletico Madrid, pe fondul unei lupte tensionate la titlu în La Liga, care a ajuns până în ultima etapă.

Suarez, decisiv pentru Atletico

Atletico este pe punctul de a câștiga primul său titlu din sezonul 2013-14, întrucât se află la două puncte distanță de rivala Real Madrid, cu doar un joc rămas de disputat. Golurile lui Suarez au fost cruciale în ascensiunea lui Atletico, mai ales în ultimul meci disputat cu Osasuna, atunci când Renan Lodi a egalat în minutul 82, iar Suarez a marcat golul victoriei în minutul 88, dar însuşi el recunoaște că a fost un sezon dificil.
Atacantul uruguayan, care a sosit la Atletico de la Barcelona vara trecută, a declarat după victoria cu 2-1 în faţa Osasunei: ’’Nu cred că am meritat să suferim atât de mult pentru că am făcut una dintre cele mai bune reprize din acest sezon.’’
"Am ratat multe ocazii, inclusiv eu. Trebuie să ne obișnuim cu suferința pentru a câștiga La Liga și așa s-a întâmplat. Toată lumea spune că [suferința] este specifică lui Atletico. Nu credeam că există atât de multă [suferință] ca asta!’’
"Dar, oricum, efortul, sacrificiul pe care îl face această echipă ... sunt mulți oameni care lucrează pentru a ne atinge obiectivele. Acum este timpul să ne bucurăm, să rămânem calmi și să ne pregătim pentru meciul de săptămâna viitoare".

Suarez, prea ’’bătrân’’ pentru Barcelona

Barca l-ar fi cedat pe Suarez din cauza îndoielilor cu privire la randamentul pe care l-ar putea oferi atacantul de 34 de ani, în ciuda celor 21 de goluri pe care le-a înscris în sezonul 2019-2020.
Vârful de 34 de ani a demonstrat încă de atunci că mai are multe de oferit la cel mai înalt nivel, reuşind la Atletico să marcheze de 20 de ori în 37 de apariţii. Toate golurile sale au venit în La Liga, împreună cu cele trei pase decisive pe care le-a oferit colegilor săi.
Atletico devine campioana Spaniei dacă o va învinge sâmbătă pe Valladolid în deplasare. Real Madrid, singura urmăritoare a trupei lui Simeone, joacă pe teren propriu împotriva finalistei Europa League, Villarreal.
’’Este în mâinile noastre”, a spus Simeone despre jocul cu Valladolid. "Este cel mai important joc al sezonului. Am avut multe, dar acesta este atât de important în atingerea obiectivului nostru"., a adăugat argentinianul, potrivit goal.com
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59