Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luka Romero, ce personalitate impresionantă, la 15 ani: "Mă deranjează că sunt comparat cu Messi!"

Cristian Mihală

Actualizat 28/07/2020 la 11:38 GMT+3

Luka Romero, mijlocașul ofensiv care a devenit cel mai tânăr jucător din istoria La Liga, a dezvăluit că e deranjat de comparația cu Messi. Fotbalistul cu origini mexicane are personalitate și vrea să fie cunoscut în fotbal prin ceea ce face el pe teren.

Luka Romero e poreclit "Messi mexican"

Credit imagine: Getty Images

Luka Romero, mijlocaşul ofensiv al lui Mallorca, a devenit în finalul sezonului din La Liga, în partida cu Real Madrid, cel mai tânăr jucător din istoria primei ligi spaniole. El şi-a făcut debutul la 15 ani şi 219 zile.
Poreclit "Messi mexican", lui Romero nu îi place această comparație, chiar dacă are în starul Barcelonei un adevărat model. Totuși, extrem de matur și cu personalitate, fotbalistul spune că vrea să fie cunoscut pentru numele său.
"Mă deranjează că sunt comparat cu Messi. Messi e unul singur, iar eu vreau să îmi fac un nume în fotbal ca Luka Romero", a spus mijlocașul ofensiv, citat de sport.es.

Luka Romero a ales Argentina

Născut în Mexic, din părinţi argentinieni, Romero a ajuns în Spania încă de la vârsta de 3 ani. A început fotbalul la 7 ani pentru o echipă din Ibiza, Sant Jordi, apoi, în 2015, a mers la Academia celor de la Mallorca.
Chiar și așa, a ales să evolueze pentru "pume" la nivel de naționale de juniori și speră că va putea să debuteze în anii următori și pentru prima reprezentativă a dublei campioane mondiale (1978 și 1986).
"M-am născut în Mexic, dar familia mea este din Argentina. Am toate cele trei naționalități (n.r. și spaniolă). Dacă mă iubesc cei din Argentina, voi continua să joc pentru ei, asta e dorința mea", a recunoscut Romero, care a dezvăluit că nu cunoaște foarte bine țara părinților săi, mergând de doar câteva ori în ultimii ani acolo, în preajma sărbătorilor.
Întrebat ce post i se potrivește cel mai bine, în condițiile în care a fost folosit în ultima vreme în special ca mijlocaș ofensiv, Romero a vorbit despre versatilitatea lui, dar și despre modul în care și-a îmbunătățit jocul de când a fost promovat la prima echipă de Vicente Moreno, tehnicianul clubului din Insulele Baleare.
"Îmi place să joc vârf retras sau aripă dreapta. Mi-am îmbunătățit mult calitățile de când am ajuns aici. Înainte, nu îmi foloseam aproape deloc piciorul drept, acum îl utilizez destul de des", a concluzionat Romero.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo