Văzut de mulți în primul "11" all-time al Realului, Benito a fost un fundaș de fier. A purtat tricoul blanco din 1969 până în 1982, bifând nu mai puțin de 420 de meciuri oficiale.
Născut la Toledo, pe 21 octombrie 1946, Goyo Benito și-a confundat cariera cu Real Madrid, formație care l-a crescut de la grupele de copii și juniori.
În tricoul formației de pe Bernabeu, Benito a cucerit șase titluri și cinci Cupe ale Spaniei, remarcându-se prin calitățile sale atletice. De altfel, în tinerețe a practicat și atletismul, în cele din urmă renunțând la acesta pentru a se dedica exclusiv fotbalului.
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
ACUM 16 ORE
În semn de respect pentru întreaga sa carieră, Real i-a acordat premiul "Laureada", în 1979, fiind singurul jucător, în afară de Pirri, care a avut acces la această distincție.
Și după retragere, a rămas aproape de Real Madrid, fiind considerat unul dintre artizanii principali la prima candidatură a lui Florentino Perez pentru postul de președinte al clubului.
"Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțele și afecțiunea față de soția Paula și față de copiii lui Goyo, Patricia și Ruben. Mesajul nostru e îndreptat către toți cei care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe Goyo. Condoleanțele pe care le oferim merg și spre fanii noștri, Real Madrid a pierdut o mare legendă", se arată în comunicatul postat de formația din capitala Madridului.
Vestea dispariției lui Goyo Benito vine la doar o săptămână după ce președintele legendar al Realului, Lorenzo Sanz, a încetat din viață din cauza coronavirus.
În ceea ce îl privește pe Benito, acesta a fost diagnosticat cu o boală gravă în urmă cu un deceniu, dar corpul său a rezistat fantastic, reușind să se recupereze după momente critice. În cele din urmă, el a pierdut lupta cu boala în această dimineață, dar în urma sa va rămâne mereu amintirea unuia dintre cei mai mari fundași pe care i-a dat fotbalul spaniol.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Reacția lui Pochettino, după ce Messi a refuzat să îi strângă mâna la schimbare. Anunțul făcut
ACUM 17 ORE
Liga
Valencia – Real Madrid 1-2 | "Galacticii" lui Ancelotti revin fantastic și sunt lideri în La Liga
IERI LA 21:01