Văzut de mulți în primul "11" all-time al Realului, Benito a fost un fundaș de fier. A purtat tricoul blanco din 1969 până în 1982, bifând nu mai puțin de 420 de meciuri oficiale.
Născut la Toledo, pe 21 octombrie 1946, Goyo Benito și-a confundat cariera cu Real Madrid, formație care l-a crescut de la grupele de copii și juniori.
În tricoul formației de pe Bernabeu, Benito a cucerit șase titluri și cinci Cupe ale Spaniei, remarcându-se prin calitățile sale atletice. De altfel, în tinerețe a practicat și atletismul, în cele din urmă renunțând la acesta pentru a se dedica exclusiv fotbalului.
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
IERI LA 07:22
În semn de respect pentru întreaga sa carieră, Real i-a acordat premiul "Laureada", în 1979, fiind singurul jucător, în afară de Pirri, care a avut acces la această distincție.
Și după retragere, a rămas aproape de Real Madrid, fiind considerat unul dintre artizanii principali la prima candidatură a lui Florentino Perez pentru postul de președinte al clubului.
"Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțele și afecțiunea față de soția Paula și față de copiii lui Goyo, Patricia și Ruben. Mesajul nostru e îndreptat către toți cei care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe Goyo. Condoleanțele pe care le oferim merg și spre fanii noștri, Real Madrid a pierdut o mare legendă", se arată în comunicatul postat de formația din capitala Madridului.
Vestea dispariției lui Goyo Benito vine la doar o săptămână după ce președintele legendar al Realului, Lorenzo Sanz, a încetat din viață din cauza coronavirus.
În ceea ce îl privește pe Benito, acesta a fost diagnosticat cu o boală gravă în urmă cu un deceniu, dar corpul său a rezistat fantastic, reușind să se recupereze după momente critice. În cele din urmă, el a pierdut lupta cu boala în această dimineață, dar în urma sa va rămâne mereu amintirea unuia dintre cei mai mari fundași pe care i-a dat fotbalul spaniol.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
IERI LA 20:46
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24