Dat afară de Levy de la Spurs în toamna trecută, Pochettino nu reușește să își găsească un angajament pe măsura CV-ului său. În Anglia, toate formațiile de top au banca tehnică sigură pentru stagiunea viitoare, iar la nivel european puține formații cu pretenții se gândesc la schimbări în stafful tehnic. A existat varianta Newcastle pentru sud-american, dar aceast a picat după ce arabii au renunțat să mai preia clubul, dar s-a vehiculat și o posibilă descindere la Juventus, în locul lui Sarri. Cert e că Pochettino nu are multe variante, astfel că noul sezon îl va prinde, foarte probabil, fără echipă. Fosul fundaș central a evoluat aproape 8 ani pentru formația catalană, pentru ca apoi să își înceapă cariera de antrenor tot la Espanyol, pe care a condus-o în perioada 2009-2012, înainte de a sosi în Premier League, la Southampton.
Această situație, dar și experiența dobândită în ultimii ani l-au făcut să reconsidere declarațiile făcute și să nu mai fie atât de categoric. Acum 4 ani, când Spurs începea să strălucească sub comanda sa, s-a ivit oportunitatea de a antrena Barcelona. Șefii blaugrana s-au gândit la această variantă, dar tehnicianul i-a refuzat categoric. "Mai bine mă retrag la o fermă decât să antrenez Barcelona", a spus atunci Pochettino, care are rivala din oraș, Espanyol, în suflet.
Întrebat despre declarația din 2016, Pochettino a admis că a fost una nefericită și a mărturisit că pe viitor nu va mai fi la fel de imprudent.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 9 ORE
"Am vrut să fiu clar în această direcție, dar nu am vrut să pară că nu respect Barcelona; puteam să mă exprim diferit. Espanyol mi-a făcut un nume, dar nu am vrut să fiu arogant. Poate că acum n-aș mai da aceeași declarație pentru că niciodată nu știi ce se poate întâmpla în viață. După 11 ani de antrenorat, pot spune că am lăsat o moștenire importantă la cele 3 cluburi la care am antrenat. Simt că am atins obiectivele și am depășit așteptările", a spus Pochettino pentru El Pais.

Cum a fost demis Pochettino de la Spurs

Relaţia dintre Levy şi Pochettino s-a deteriorat serios după finala Ligii Campionilor de anul trecut. Tehnicianul a refuzat să îşi asume responsabilitatea rezultatelor, în condiţiile în care, odată cu banii investiţi în noul stadion, Spurs a fost practic inexistentă pe piaţa transferurilor.
Tehnicianul argentinian a anticipat reculul, după ce a dus-o pe Spurs mai departe decât spera orice fan, şi era convins că e nevoie de un schimb de generaţii, actualii jucători ajungând la limita maximă. De partea cealaltă, Levy a considerat că eforturile financiare făcute pentru achiziţionarea lui Ryan Sessegnon, Tanguy Ndombele şi Lo Celso nu îi dau dreptul antrenorului să fie nemulţumit.
Pochettino a explicat că nu are cum să îşi mai motiveze jucătorii, în condiţiile în care Eriksen, Alderweireld şi Vertonghen, piese de bază, refuzaseră la momentul respectiv prelungirea contractelor şi se gândeau la plecare. În atare condiţii, rezultatele au fost din ce în ce mai slabe, iar chairmanul lui Spurs i-a imputat antrenorului că a pierdut vestiarul şi că nu găseşte o modalitate să îndrepte lucrurile.
În cele din urmă, tenisunile au escaladat, iar Levy i-a transmis încă din octombrie că ar fi cel mai bine să întrerupă colaborarea. Pochettino nici nu a vrut să audă de demisie, astfel că, după câteva săptămâni în care boardul lui Spurs a cântărit variantele, a decis să îl destituie pe manager. Cu toate că acest lucru au însemnat despăgubiri de 20 de milioane de euro.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33