articol de Răzvan Dragomirescu
Această performanță îl face pe spaniol să devină cel mai bătrân jucător din istoria La Liga care marchează 3 goluri într-un singur meci. De notat este faptul că Joaquin a marcat la fiecare șut încadrat pe spațiul porții. Performanța vine contra echipei Athletic Bilbao, cea care înaintea acestei etape avea cea mai bună apărare din campionatul intern. Doar 10 goluri a primit defensiva lui Bilbao în cele 15 meciuri jucate în campionat.
https://i.eurosport.com/2019/02/07/2518512.jpg
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Cel mai scump jucător din istoria Valenciei

Joaquín Sánchez Rodríguez și-a început cariera la echipa a doua a lui Betis. În anul 2000 și-a făcut debutul la echipa de seniori pentru care a jucat timp de 6 sezoane. În 2006 o părăsește pe Betis și se transferă la Valencia pentru suma de 25 de milioane de euro. La acea vreme devenea cel mai scump jucător transferat vreodată de echipa de pe Mestalla.
După 5 ani petrecuți la Valencia, se transferă la Malaga. Joaquin a fost în componența fantasticei echipe din Malaga care reușea în 2013 să ajungă până în sferturile UEFA Champions League. În sferturi, Malaga a pierdut dramatic calificarea. În turul din Spania meciul s-a terminat cu o remiză albă. Returul de pe Westfalenstadion a început cum nu se putea mai bine pentru spanioli. Protagonistul zilei de azi, Joaquin, deschidea scorul în minutul 25. Lewandowski egala până la pauză după o fază spectaculoasă a celor la Dortmund. După un contraatac perfect, spaniolii treceau din nou în avantaj prin Eliseu. Malaga a pierdut calificarea în minutele de prelungire, după ce nemții au înscris de 2 ori prin Reus și Santana.

Aventura în Italia și întoarcerea acasă

După sezoanele petrecute la Malaga spaniolul a părăsit La Liga și s-a transferat la fosta echipă a lui Adrian Mutu, Fiorentina. După cele două sezoane petrecute în Italia, Joaquin s-a întors, în 2015, la echipa care l-a dat fotbalului mare, Betis. Pentru această echipă joacă și în prezent. De-a lungul întregii sale cariere a strâns 721 de partide jucate, a înscris 100 de goluri și a reușit 85 de pase decisive. Pentru naționala iberică are 52 de selecții și 4 reușite. Singurele trofee pe care le-a câștigat pe parcursul carierei sunt două Cupe ale Spaniei. Una este câștigată în 2005 cu Betis, iar cealaltă în 2008 cu Valencia. Ajuns la vârsta la care mulți fotbaliști au pus de ani buni ghetele în cui, Joaquin continuă să joace la cel mai înalt nivel. Astăzi, grație celor 3 reușite ale spaniolului, Betis a reușit o victorie care o menține în continuare în mijlocul clasamentului din La Liga.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59