Articol scris de Romeo Ene
Nu există motive legale pentru care Comitetul Executiv al UEFA să poată sancționa Real Madrid pentru implicarea în crearea unei Superligi europene, separată de restul competiţiilor.
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a amenințat miercuri că-i va pedepsi imediat pe Los Blancos, menționând posibilitatea de a-i exclude din semifinala Ligii Campionilor cu Chelsea.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Real Madrid nu riscă să fie eliminată din Champions League

Sancțiunea la care se referă Ceferin va fi discutată de Comitetul Executiv UEFA, care se va reuni vineri pentru a decide stadioanele finale pentru Campionatul European și, de altfel, pentru a analiza ce s-a întâmplat în decursul săptămânii.
Comitetul menționat anterior nu are puterea de a sancționa Real Madrid sau vreun alt club implicat, întrucât organismul responsabil pentru sancțiuni este Comitetul Disciplinar. Nu există niciun temei juridic pentru orice acțiune posibilă și, dacă este necesar, Tribunalul de Arbitraj Sportiv ar anula decizia.
După cum au confirmat pentru Marca diferiți experți din lumea sportului, nu există niciun temei legal pentru o posibilă sancțiune, chiar și la o dată ulterioară. Real Madrid nu a încălcat niciun articol din regulamentul competiției. Nu există niciun articol care să menționeze incompatibilitatea creării sau prezentării unei competiții paralele. În regulamentul Ligii Campionilor pentru perioada 2021-2024 aprobat marți, nici nu se menționează un aspect de genul acesta.

Florentino Perez nu renunţă la Superligă

Florentino Perez, cel care ar fi trebuit să fie președintele noii Ligi, a declarat că cluburile fondatoare ale Superligii vor continua să lucreze pentru a putea găsi o modalitate prin care această competiție va deveni realitate, chiar dacă asta va aduce schimbări la format.
”Nu au plecat. Suntem împreună în continuare și ne gândim cum să facem ca acest proiect să meargă”, a declarat Perez.
Perez a recunoscut că proiectul ar fi trebuit explicat mai bine și a declarat că este ”trist și dezamăgit” de criticile ”orchestrate” primite de peste tot.
”Fiecare președinte era pregătit să vorbească, dar în următoarea zi am fost omorâți. Nu ne așteptam la asta. Era de parcă am fi lansat o bombă atomică. Pare că deja știau de ce urma să facem și ne așteptau”, a declarat el.
Perez a informat că una dintre formațiile din Premier League nu a fost de la bun început interesată de competiție iar acest lucru a fost ”contagios” pentru restul patronilor din Premier League, cărora le-a fost frică de critici.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59