Marcelino a fost dat afară miercuri în urma unor neînțelegeri cu patronul Peter Lim.
Fostul antrenor al Valenciei este de părere că succesul său din Cupa Spaniei a cauzat demiterea sa pentru că s-a concentrat pe o competiție considerată de conducerea clubului „minoră”.
„Sunt absolut sigur că ce a declanșat această situație a fost Copa del Rey”, a declarat Marcelino vineri, la o conferință de presă.
Liga
Benzema și Vinicius Jr. au adus a 15-a victorie a celor de la Real Madrid în La Liga
08/01/2022 LA 21:54
„În timpul sezonului, am primit mesaje directe și indirecte că nu trebuie să luăm în serios Cupa. Fanii doreau să ne luptăm pentru trofeu, la fel și jucătorii. Nu mi-au spus de ce nu doresc Cupa, ci doar că este un turneu minor și că ar putea pune în pericol principalul obiectiv (calificarea în UEFA Champions League)”, a afirmat Marcelino.
„Când am mers în Singapore pentru a mă întâlni cu Peter Lim, am fost felicitat pentru calificarea în Champions League, nu pentru câștigarea Cupei”, a adăugat el.
Marcelino a reușit să încheie cele două sezoane petrecute pe Mestalla pe locul patru și să câștige în 2019 Cupa Spaniei, după o victorie în finală în fața Barcelonei.
Cu toate acestea, spaniolul a fost demis cu doar câteva zile înaintea unor meciuri cheie pentru Valencia: sâmbătă merg pe Camp Nou pentru a se înfrunta cu Barcelona iar săptămâna viitoare aduce o călătorie pe Stamford Bridge pentru meciul cu Chelsea din prima etapă a fazei grupelor UEFA Champions League.
Demiterea sa vine după ce antrenorul și-a exprimat în public nemulțumirile privind politica de transferuri a clubului: Rafinha de la Barcelona nu a fost adus în timp ce s-a încercat vânzarea lui Rodrigo la Atletico Madrid.
Liga
Koeman răsuflă ușurat după Barcelona – Valencia! Fati, Depay și Coutinho au reușit "remontada"
17/10/2021 LA 20:52
Liga
Ronald Koeman, despre criticile din ultima perioadă: "Sunt obișnuit, nu e prima oară"
16/10/2021 LA 12:45