Mario Mandzukic a plecat de la Juventus la jumătatea sezonului trecut și a ales să semneze cu echipa qatareză Al-Duhail, părând că se îndreaptă către un final de carieră departe de fotbalul mare.
Experiența croatului în Golf nu a fost cea mai reușită, iar situația creată de pandemie l-a determinat să-și încheie repede aventura în Qatar, astfel că în vară a rămas liber de contract. Oarecum surprinzător, Mandzukic nu și-a găsit echipă în pauza dintre sezoane și este în continuare liber de contract. Această situație este doar o chestiune de timp însă, deoarece jurnaliștii de la Marca scriu că atacantul este aproape de a semna cu Celta Vigo.
Clubul spaniol l-a contactat pe Mandzukic pentru a se perfecta o înțelegere, iar răspunsul croatului a fost afirmativ, astfel că este de așteptat ca mutarea să fie anunțată oficial în următoarele ore, conform publicației galiciene Cope-Vigo. În atacul galicienilor, Mandzukic ar forma un cuplu foarte interesant cu Iago Aspas, cel mai bun om de atac de la Celta din ultimii ani.
Liga
Gest superb făcut de Real Madrid la redeschiderea stadionului Bernabeu
11/09/2021 LA 06:16
Celta Vigo este prima formație din La Liga care și-a schimbat antrenorul în acest start de sezon. După un început foarte slab, Oscar Garcia a fost demis, iar în locul său va fi numit argentinianul Eduardo Coudet, care tocmai s-a despărțit de brazilienii de la Internacional.
După ce sezonul trecut s-a salvat in-extremis de la retrogradarea în Secunda, Celta Vigo continuă să dezamăgească. Galicienii sunt abia pe locul 17 în La Liga, primul sub linia retrogradării, având doar o victorie și 4 dgaluri în primele 9 etape din acest sezon.

Mario Mandzukic are un CV impresionant

Ca mai toți croații care fac carieră la marile cluburi europene, Mandzukic a pornit în fotbalul mare de la Dinamo Zagreb. Primul club important din CV-ul său a fost Wolfsburg, formație la care a evoluat 2 sezoane (2010-2012). Ulterior a fost transferat la Bayern Munchen, unde a jucat alți 2 ani, câștigând alături de bavarezi UEFA Champions League, în 2013, dar și 2 eventuri.
Mai apoi, croatul a plecat în Spania, la Atletico Madrid, contribuind la cea mai mare performanță din istoria recentă a madrilenilor: titlul cucerit în sezonul 2014-2015. După numai un an pe Wanda Metropolitano, vârful croat a fost cumpărat de Juventus, echipă la care a jucat 5 sezoane și alături de care a câștigat de 5 ori Scudetto, dar și 3 Cupe ale Italiei.
De asemenea, Mandzukic a fost și unul dintre cei mai importanți oameni de la naționala Croației în ultimul deceniu, pentru care a marcat 33 de goluri în cele 89 de meciuri pentru reprezentativa balcanică. Ultimul meci jucat de atacant pentru Croația a fost final Campionatului Mondial din Rusia din 2018, pierdută de croați cu 4-2 în fața Franței.
Fotbal
A fost stabilit programul complet din La Liga! Când se joacă El Clasico
30/06/2021 LA 17:22
Liga
Real Madrid s-a impus pe terenul Celtei Vigo și e la 3 puncte de Atletico! Benzema, omul meciului
20/03/2021 LA 17:14