Mario Mandzukic a plecat de la Juventus la jumătatea sezonului trecut și a ales să semneze cu echipa qatareză Al-Duhail, părând că se îndreaptă către un final de carieră departe de fotbalul mare.
Experiența croatului în Golf nu a fost cea mai reușită, iar situația creată de pandemie l-a determinat să-și încheie repede aventura în Qatar, astfel că în vară a rămas liber de contract. Oarecum surprinzător, Mandzukic nu și-a găsit echipă în pauza dintre sezoane și este în continuare liber de contract. Această situație este doar o chestiune de timp însă, deoarece jurnaliștii de la Marca scriu că atacantul este aproape de a semna cu Celta Vigo.
Clubul spaniol l-a contactat pe Mandzukic pentru a se perfecta o înțelegere, iar răspunsul croatului a fost afirmativ, astfel că este de așteptat ca mutarea să fie anunțată oficial în următoarele ore, conform publicației galiciene Cope-Vigo. În atacul galicienilor, Mandzukic ar forma un cuplu foarte interesant cu Iago Aspas, cel mai bun om de atac de la Celta din ultimii ani.
Liga
Barcelona - Elche 3-2. Recorduri pentru Ferran Jutgla și Gavi, după un meci incredibil
18/12/2021 LA 19:20
Celta Vigo este prima formație din La Liga care și-a schimbat antrenorul în acest start de sezon. După un început foarte slab, Oscar Garcia a fost demis, iar în locul său va fi numit argentinianul Eduardo Coudet, care tocmai s-a despărțit de brazilienii de la Internacional.
După ce sezonul trecut s-a salvat in-extremis de la retrogradarea în Secunda, Celta Vigo continuă să dezamăgească. Galicienii sunt abia pe locul 17 în La Liga, primul sub linia retrogradării, având doar o victorie și 4 dgaluri în primele 9 etape din acest sezon.

Mario Mandzukic are un CV impresionant

Ca mai toți croații care fac carieră la marile cluburi europene, Mandzukic a pornit în fotbalul mare de la Dinamo Zagreb. Primul club important din CV-ul său a fost Wolfsburg, formație la care a evoluat 2 sezoane (2010-2012). Ulterior a fost transferat la Bayern Munchen, unde a jucat alți 2 ani, câștigând alături de bavarezi UEFA Champions League, în 2013, dar și 2 eventuri.
Mai apoi, croatul a plecat în Spania, la Atletico Madrid, contribuind la cea mai mare performanță din istoria recentă a madrilenilor: titlul cucerit în sezonul 2014-2015. După numai un an pe Wanda Metropolitano, vârful croat a fost cumpărat de Juventus, echipă la care a jucat 5 sezoane și alături de care a câștigat de 5 ori Scudetto, dar și 3 Cupe ale Italiei.
De asemenea, Mandzukic a fost și unul dintre cei mai importanți oameni de la naționala Croației în ultimul deceniu, pentru care a marcat 33 de goluri în cele 89 de meciuri pentru reprezentativa balcanică. Ultimul meci jucat de atacant pentru Croația a fost final Campionatului Mondial din Rusia din 2018, pierdută de croați cu 4-2 în fața Franței.
Liga
Decalogul lui Xavi, la Barcelona. Planul în 10 puncte pentru a crea o nouă echipă imbatabilă
08/11/2021 LA 09:44
Liga
Celta - Barcelona 3-3 | Coșmarul accidentărilor continuă în tabăra catalană. Cât va lipsi Ansu Fati
07/11/2021 LA 08:00