Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mario Mandzukic, aproape de revenirea în Europa! Cu ce echipă din La Liga va semna atacantul croat

Nicu Savin

Actualizat 11/11/2020 la 11:18 GMT+2

Mario Mandzukic este în prezent fără echipă, după ce s-a despărțit de qatarezii de la Al-Duhail, dar presa din Spania scrie că atacantul de 34 de ani este aproape de a reveni în La Liga, acolo unde a mai evoluat în trecut la Atletico Madrid.

Mario Mandzukic scored twice for Croatia

Credit imagine: PA Sport

Mario Mandzukic a plecat de la Juventus la jumătatea sezonului trecut și a ales să semneze cu echipa qatareză Al-Duhail, părând că se îndreaptă către un final de carieră departe de fotbalul mare.
Experiența croatului în Golf nu a fost cea mai reușită, iar situația creată de pandemie l-a determinat să-și încheie repede aventura în Qatar, astfel că în vară a rămas liber de contract. Oarecum surprinzător, Mandzukic nu și-a găsit echipă în pauza dintre sezoane și este în continuare liber de contract. Această situație este doar o chestiune de timp însă, deoarece jurnaliștii de la Marca scriu că atacantul este aproape de a semna cu Celta Vigo.
Clubul spaniol l-a contactat pe Mandzukic pentru a se perfecta o înțelegere, iar răspunsul croatului a fost afirmativ, astfel că este de așteptat ca mutarea să fie anunțată oficial în următoarele ore, conform publicației galiciene Cope-Vigo. În atacul galicienilor, Mandzukic ar forma un cuplu foarte interesant cu Iago Aspas, cel mai bun om de atac de la Celta din ultimii ani.
Celta Vigo este prima formație din La Liga care și-a schimbat antrenorul în acest start de sezon. După un început foarte slab, Oscar Garcia a fost demis, iar în locul său va fi numit argentinianul Eduardo Coudet, care tocmai s-a despărțit de brazilienii de la Internacional.
După ce sezonul trecut s-a salvat in-extremis de la retrogradarea în Secunda, Celta Vigo continuă să dezamăgească. Galicienii sunt abia pe locul 17 în La Liga, primul sub linia retrogradării, având doar o victorie și 4 dgaluri în primele 9 etape din acest sezon.

Mario Mandzukic are un CV impresionant

Ca mai toți croații care fac carieră la marile cluburi europene, Mandzukic a pornit în fotbalul mare de la Dinamo Zagreb. Primul club important din CV-ul său a fost Wolfsburg, formație la care a evoluat 2 sezoane (2010-2012). Ulterior a fost transferat la Bayern Munchen, unde a jucat alți 2 ani, câștigând alături de bavarezi UEFA Champions League, în 2013, dar și 2 eventuri.
Mai apoi, croatul a plecat în Spania, la Atletico Madrid, contribuind la cea mai mare performanță din istoria recentă a madrilenilor: titlul cucerit în sezonul 2014-2015. După numai un an pe Wanda Metropolitano, vârful croat a fost cumpărat de Juventus, echipă la care a jucat 5 sezoane și alături de care a câștigat de 5 ori Scudetto, dar și 3 Cupe ale Italiei.
De asemenea, Mandzukic a fost și unul dintre cei mai importanți oameni de la naționala Croației în ultimul deceniu, pentru care a marcat 33 de goluri în cele 89 de meciuri pentru reprezentativa balcanică. Ultimul meci jucat de atacant pentru Croația a fost final Campionatului Mondial din Rusia din 2018, pierdută de croați cu 4-2 în fața Franței.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo