Pe fondul crizei declanșate la Manchester United în acest start de sezon, presa britanică a vorbit insistent de o debarcare a lui Ole Gunar Solskjaer de la cârma "diavolilor", iar Mauricio Pochettino era văzut drept mare favorit să-l urmeze pe norvegian. Mai mult, s-a scris că au existat câteva contacte între manager și oficialii de pe Old Trafford, dar până la urmă board-ul "diavolilor" a decis să-i ofere credit lui Solskjaer, iar victoria de pe Goodison Park în fața lui Everton a calmat spiritele la United.
Pe lângă Man United, numele lui Pochettino a fost vehiculat mai tot timpul când un club important din Europa a rămas fără antrenor. A fost cazul Barcelonei sau al lui Juventus în pauza dintre sezone, dar au existat și alte posibile destinații pentru tehnicianul argentinian, chiar el menționând că a avut o ofertă de la Benfica. De asemenea, Pochettino este văzut ca o primă variantă a francezilor de la PSG, în cazul în care parizienii s-ar despărți de Thomas Tuchel.

Mauricio Pochettino, ofertat de Athletic Bilbao

Cupa Mondială FIFA
Lionel Scaloni, ca și demis dacă Argentina eșuează în Qatar! Două nume uriașe pe lista Federației
24/11/2022 LA 11:00
Jurnaliștii de la Marca scriu că ultimul club care îl dorește pe bancă pe Mauricio Pochettino este Athletic Bilbao. Bascii au un început sub așteptări de sezon, având 3 victorii și 5 înfrângeri în primele 8 partide disputate, clasându-se abia pe poziția a 14-a în La Liga.
În aceste condiții, postul lui Gaizka Garitano este în pericol. Chiar dacă oficialii de pe San Mames nu au luat încă o decizie, o eventuală înfrângere a lui Athletic în fața lui Betis la reluarea campionatului i-ar fi fatală actualului antrenor.
Conform presei iberice, cei de la Athletic l-au contactat pe Mauricio Pochettino, un antrenor care declara în urmă cu câțiva ani că modelul de la Bilbao i se pare extraordinar: "Athletic este un model incitant, care generează un respect enorm pentru tot ceea ce reprezintă.", spunea Pochettino în urmă cu câțiva ani, după un meci dintre Athletic și Tottenham.
În ciuda acestor declarații și a faptului că Athletic Bilbao s-ar plia perfect cu filosofia sa de antrenor, argentinianul își dorește cu siguranță să ajungă la un club cu pretenții mult mai mari.
Dacă nu vor reuși să-l convingă pe Pochettino, bascii se vor orienta către Ernesto Valverde, care nu și-a mai luat niciun angajament după ce a fost demis de la Barcelona la începutul anului. Valverde a mai antrenat în 2 mandate pe San Mames și este tehnicianul cu cele mai multe meciuri la cârma echipei din întreaga istorie. De asemenea, Valverde este ultimul antrenor care a câștigat un trofeu cu Bilbao: Supercupa Spaniei în 2015, acesta fiind primul trofeu câștigat de club după o pauză de 31 de ani. Pe lista bascilor se mai află și Marcelino Garcia Toral, fost antrenor la Zaragoza, Sevilla, Villarreal sau Valencia.
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10
Cupa Mondială FIFA
It’s coming home? Englezii dau totul pentru Cupa Mondială. "Stau și în poartă dacă trebuie"
19/11/2022 LA 14:37