Peste 3.000 de polițiști și agenți de securitate au fost mobilizați pentru meci din cauza îngrijorărilor privind demonstrațiile planificate de Tsunami Demoractic, o grupare de protest care cere independența Cataloniei.
Meciul era programat inițial pentru 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza îngrijorărilor privind securitatea după trimiterea la închisoare a nouă politicieni pentru rolul lor în organizarea unui referendum ilegal din 2017 privind independența regiunii.
Aceste sentințe au stârnit proteste în Barcelona, multe dintre ele organizate de Tsunami Democratic, unul fiind planificat chiar în ziua meciului.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Meciul, care va atrage în jur de 100.000 de oameni, a fost reprogramat pentru 18 decembrie iar Tsunami Democratic a cerut oamenilor să se adune în fața Camp Nou cu patru ore înainte de meci pentru a transmite un mesaje Cataloniei și Spaniei și pentru a cere un dialog.
https://i.eurosport.com/2019/02/27/2532786.jpg
Miquel Buch, ministrul de Interne din Catalonia, a confirmat că meciul a fost clasificat drept unul de mare risc din cauza protestelor și a subliniat că nivelul alertei privind terorismul rămâne la patru în Spania, cinci fiind maximul.
”Nimic nu poate fi exclus. Au avut loc atacuri în Europa și la târgurile de Crăciun și nu poți ști niciodată. Un meci Barca-Madrid poate fi o țină a unui astfel de atac”, a afirmat el.
Având în vedere circumstanțele, Barcelona s-a pregătit special pentru acest meci. Jucătorii se vor întâlni la hotelul Princesa Sofia, la 600 de metri de stadion, la prânz miercuri, cu opt ore înainte de meci. De obicei jucătorii ajung singuri le stadion cu două ore înainte de meci. Real Madrid va fi și ea cazată la același hotel și ambele echipe vor fi escortate de poliție până la stadion.
https://i.eurosport.com/2019/03/02/2535424.jpg
Barcelona a făcut, de asemenea, apel la presă să ridice acreditările cu o zi mai devreme și să ajungă la stadion din timp.
Două dintre cele mai mari îngrijorări sunt că protestul ar putea împiedica accesul în stadion și că ar putea intra spectatori pe teren.
”Faptul că lumea ar putea intra pe teren ne îngrijorează. Este ceva ce s-a mai întâmplat și vor fi în pericol jucătorii dar și arbitrul, precum și cei care intră pe teren. Lucrăm cu poliția și cu echipa de securitate a clubului pentru a evita un astfel de eveniment”, a declarat Buch.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59