Valverde a fost înlocuit ieri de Quique Setien pe banca Barcei, după 2 sezoane și jumătate petrecute pe Camp Nou.
Pe site-ul oficial al clubului, Valverde a ținut să le mulțumească tuturor persoanelor implicate, alături de care a trăit experiențe memorabile:
"Perioada mea la Barcelona a ajuns la final. Au fost 2 ani și jumătate pe care i-am trăit la maximă intensitate, încă din prima zi. Am avut parte de momente extraordinare, în care am obținut victorii minunate și trofee. În același timp, au existat și perioade mai dificile. Relația mea cu suporterii a fost fantastică. În toată aventura mea pe Camp Nou mi-au oferit multă dragoste și susținere.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Le mulțumesc lui Josep Maria Bartomeu și tuturor persoanelor din conducerea Barcelonei pentru șansa și încrederea oferită. La fel, le mulțumesc tuturor oamenilor de la club care m-au susținut și m-au ajutat necondiționat. Alături de ei am adunat multe amintiri pe care nu le voi uita prea curând. Bineînțeles, le mulțumesc jucătorilor pentru efortul și dedicarea lor cu ajutorul cărora am câștigat trofee.
Începând de astăzi, le urez tot succesul din lume atât fotbaliștilor, cât și noului antrenor Quique Setien.", a fost mesajul lui Valverde după despărțirea de Barcelona.
De-a lungul perioadei în care a antrenat-o pe Barcelona, Ernesto Valverde a câștigat 4 trofee: 2 titluri, o Cupă și o Supercupă a Spaniei.
https://i.eurosport.com/2019/09/22/2681290.jpg

Quique Setien, șansa carierei la Barcelona

Quique Setien, noul tehnician al Barcelonei, le-a antrenat de-a lungul timpului pe Racing Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo, Las Palmas și Betis.
Evident, fiind vorba de echipe mici, nu a putut lupta pentru trofee, însă s-a remarcat drept un tehnician care imprimă echipelor pe care le conduce un stil extrem de ofensiv, bazat pe posesie. Din acest punct de vedere, se apropie mult de ceea ce stă în ADN-ul Barcelonei, însă rămâne de văzut dacă poate face trecerea către o echipă cu o istorie atât de bogată, unde presiunea e uriașă.
"Am simțit că fotbalul poate fi jucat mai spectaculos, dar nu am știut cum până când Johan Cruyff ne-a arătat tuturor cum să o facem.", spune Quique Setien în trecut.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Reacția surprinzătoare a lui Frenkie De Jong imediat după ce a fost anunțată demiterea lui Valverde
14/01/2020 LA 06:02
Liga
Viitorul lui Valverde, stabilit. S-a întâlnit cu Bartomeu și au căzut de acord asupra unui aspect
09/11/2019 LA 08:48