Abuzurile din mediul online au început să fie din ce în ce mai frecvente în lumea sportului, iar fotbalul nu face excepție. Din contră, sportul rege este "atacat" aproape în fiecare săptămână de insulte, amenințări și mesaje pline de ură, cu caracter rasist și abuziv.
Jucătorii, cluburile, Federațiile și mulți alți oameni implicați în lumea fotbalului s-au săturat de jignirile de pe rețelele sociale, adresate de oameni care se ascund în spatele anonimității conturilor.
Chiar ieri, Chelsea i-a dat o interdicție de 10 ani de la meciuri unui sporter care a postat un mesaj antisemit la adresa unui jurnalist.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Campania #StopOnlineAbuse a fost demarată în Anglia și are ca scop oprirea mesajelor oribile din mediul online. Inițiativa britanicilor s-a extins și în alte țări, iar ultimul nume care s-a înscris în noua campanie este Lionel Messi. Căpitanul Barcelonei a profitat de momentul în care a adunat 200 de milioane de urmăritori pe contul de Instagram și a tras un semnal de alarmă.

Mesajul lui Messi împotriva abuzului de pe rețelele sociale

Atacantul argentinian, câștigător a 6 Baloane de Aur, luptă împotriva abuzului din mediul online și face apel la empatia dintre oameni. Mesajul de mare impact al lui Messi s-a viralizat în timp record, adunând peste 2 milioane de like-uri într-o singură oră:
"Văd că am ajuns la borna de 200 de milioane de oameni care mă urmăresc pe Instagram. Totuși, nu voi transforma acest lucru în motiv de sărbătoare. Evident, apreciez dragostea și sprijinul pe care îl primesc întotdeauna din partea voastră. Dar cred că a sosit momentul să oferim importanță tuturor OAMENILOR aflați în spatele fiecărui profil. Să realizăm că în spatele fiecărui cont există o persoană, formată din carne și sânge, care râde, plânge, se bucură și suferă... o ființă umană cu sentimente.
Haideți să ne ridicăm vocile și să oprim abuzul din social media. Nu contează dacă suntem anonimi, faimoși, sportivi, arbitri, fani ai fotbalului sau nici măcar nu avem treabă cu acest sport. Nu contează rasa, religia, ideologia sau genul... nimeni nu merită să fie insultat. Trăim împreună și vedem că abuzul devine din ce în ce mai frecvent și mai rău pe rețelele sociale, iar nimeni nu face nimic pentru a-l preveni. Trebuie să condamnăm puternic astfel de atitudini ostile și să solicităm companiilor care se ocupă de rețelele sociale să adopte măsuri urgente împotriva acestor comportamente.
Mi-aș dori ca voi, cei 200 de milioane de oameni care îmi sunteți alături, să deveniți 200 de milioane de motive pentru ca rețelele sociale să se transforme într-un loc sigur în care primează respectul și unde ne putem împărtăși opiniile fără existe teama de a fi insultat... iar acele insulte, rasismul, abuzul și discriminarea să rămână în afară pentru totdeauna. Sper ca voi, cei care îmi sunteți mereu alături, să mă însoțiți în această campanie.
Vă îmbrățișez pe toți și vreau să le transmit felicitări tuturor oamenilor din fotbalul din Marea Britanie pentru ideea campaniei împotriva abuzului și discriminării din mediul online.", a fost mesajul lui Messi, pe contul de Instagram.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59