Messi se află într-o formă extraordinară la Barcelona, lucru care îi bucură pe fanii catalani și, bineînțeles, pe tehnicianul Ronald Koeman. Atacantul argentinian și-a ghidat echipa către o nouă victorie aseară, pe terenul Granadei. Catalanii s-au distrat în duelul de aseară, iar Messi și Griezmann au reușit câte o "dublă".
Grație celor două goluri marcate în fața Granadei, Messi a ajuns la cota 11 în actualul sezon din La Liga. Astfel, talismanul Barcelonei a devenit primul jucător din istoria La Liga care reușește să înscrie cel puțin 10 goluri în 15 sezoane consecutive.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Golul al doilea marcat de Messi a fost o adevărată "bijuterie". Barcelona a primit o lovitură liberă dintr-o poziție extrem de periculoasă, de la 16 metri, iar internaționalul argentinian a "arestat" mingea.

Messi l-a devansat pe Cristiano Ronaldo la numărul de goluri marcate din lovitură liberă

Jucătorii Granadei au format un zid la indicațiile goalkeeper-ului. Și, pentru a fi sigur că blochează un eventual șut pe jos al lui Messi, un jucător al gazdelor s-a întins pe gazon, în spatele zidului. Messi a urmărit atent pregătirile intense ale adversarilor, apoi i-a păcălit cu un șut expediat la colțul lung, mult pe lângă zidul Granadei.
Execuția genială l-a derutat inclusiv pe portarul Granadei, care n-a putut să intervină la mingea trimisă la firul ierbii, exact lângă bară.
https://i.eurosport.com/2021/01/09/2968151.png
A fost al 48-lea gol marcat din lovitură liberă de Messi pentru Barcelona. Astfel, argentinianul l-a devansat pe Cristiano Ronaldo, fostul său rival din Spania. De-a lungul carierei, starul portughez a transformat 47 de lovituri libere pentru echipele de club.
Grație victoriei de aseară, Barcelona se menține pe locul 3 în La Liga, la 4 puncte în spatele liderului Atletico și la 2 lungimi sub Real Madrid, ambele cu un meci mai puțin disputat.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59