Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi a înscris astăzi al 50-lea gol al anului și a bifat o nouă bornă istorică

Cosmin Cioboata

Actualizat 21/12/2019 la 20:25 GMT+2

Messi a oferit astăzi o nouă reprezentație de clasă în victoria reușită de Barcelona împotriva lui Alaves, scor 4-1. Argentinianul a puncat pentru 3-1 și a ajuns la al 50-lea gol reușit în acest an calendaristic în toate competițiile. Ca urmare a golului de mai devreme, Messi a bifat o bornă istorică: a înscris minimum 50 de goluri în 9 din ultmii 10 ani.

messi 50 goals

Credit imagine: Getty Images

Căpitanul Barcei și, în același timp, cel mai iubit jucător de pe Camp Nou la momentul actual, a punctat pentru formația pregătită de Ernesto Valverde în minutul 69. Messi l-a învins pe portarul Pacheco cu un șut plasat, în stilul său caracteristic și a făcut 3-1 pe tabelă. Suarez a stabilit scorul final, 4-1, din penalty, după ce atacantul uruguayan oferise două pase de gol în prima repriză.

Messi, "doar" 45 de goluri în 2013

În urma golului marcat în meciul cu Alaves, Messi a ajuns la al 9-lea an, începând din 2010, în care reușește să scuture plasa porții de cel puțin 50 de ori, în toate competițiile. Singura dată când argentinianul nu a reușit această performanță a fost în 2013, Messi reușind să înscrie atunci "doar" 45 de goluri. De departe, cel mai promițător an a fost 2012, când fotbalistul cu cele mai multe Baloane de Aur a înscris de 91 de ori.
Barcelona a trecut din nou pe primul loc în Spania, după victoria cu 4-1 în fața celor de la Alaves. Real, urmăritoarea catalanilor, va juca mâine (ora 22:00) contra lui Athletic Bilbao, pe Santiago Bernabeu. Partida cu Alaves a fost ultima din acest an pentru Barcelona. Următorul meci al catalanilor va fi pe 4 ianuarie pe terenul lui Espanyol, vecina din Catalunia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo