Din cauza nemulțumirilor care s-au adunat în ultimii ani privind conducerea Barcelonei, Lionel Messi s-a hotărât spre finalul sezonului trecut să părăsească clubul catalan. Decizia sa a fost întărită și de înfrângerea usturătoare (2-8) cu Bayern Munchen în semifinalele Champions League.
Chiar dacă un transfer la Manchester City părea iminent, în cele din urmă Messi a rămas la Barcelona pentru că nu a dorit să intre într-o bătălie legală cu clubul. Contractul său expiră vara viitoare și deocamdată argentinianul nu a dat semne că ar dori să îl prelungească, chiar dacă Josep Maria Bartomeu și-a dat demisia din funcția de președinte al clubului.

Messi a rămas, dar angajații erau conștienți că asta înseamnă reducerea salariilor

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Conform FourFourTwo, angajații clubului catalan au fost extrem de nemulțumiți când au aflat că Lionel Messi, cel mai bine plătit jucător de la club, va rămâne.
”Am fost supărați când Messi a hotărât să rămână. Toată lumea a fost nemulțumită. Știam că vor urma reduceri salariale. Și așa a și fost, totul ca să îi plătească salariul lui Messi”, a declarat unul dintre angajați, sub condiția anonimatului, pentru FourFourTwo.
”Îl iubesc și apreciez tot ce a făcut pentru club și pentru fotbal. Dar mai mult îmi iubesc familia și să am un job”, a adăugat altul.
În sezonul trecut Barcelona a avut cel mai mare fond de salarii din Spania: 656.429.000 de €. Acest buget trebuie redus drastic pentru sezonul actual, la "doar" 382.717.000 de €, ceea ce înseamnă o scădere de 41%. Niciun club din La Liga nu este în situația Barcelonei, chiar dacă aproape toate echipele trebuie să-și reducă cheltuielile.
Barcelona a demarat deja discuțiile cu jucătorii pentru reeșalonarea salariilor.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59