Lionel Messi se identifică perfect cu Barcelona, echipa pentru care a evoluat întreaga carieră și pe care a ajutat-o să câștige 33 de trofee. Aventura starului argentinian pe Camp Nou părea că se va încheia în această vară, în urma unei rupturi între el și președintele clubului, Josep Maria Bartomeu.
În cele din urmă, apele s-au calmat, iar talismanul catalanilor a anunțat într-un interviu că va continua la formația blaugrana.
Recent, fostul impresar al lui Messi a oferit o dezvăluire impresionantă legată de o mutare care ar fi putut schimba istoria fotbalului. Soldini a declarat că internaționalul sud-american, câștigător a 6 Baloane de Aur, a fost tentat să părăsească academia Barcelonei în urmă cu 17 ani și să meargă la Arsenal, împreună cu Fabregas.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Messi a fost tentat să plece la Arsenal, înainte să debuteze la Barcelona

Potrivit agentului, Arsene Wenger, legendarul manager al formației londoneze, îi urmărea atent pe Messi, Fabregas și Pique și și-ar fi dorit să-i aducă la academia lui Arsenal în urmă cu aproape două decenii. Argentinianul avea 16 ani la vremea respectivă și a fost tentat de oferta "tunarilor", în primă fază:
"Messi a fost tentat să meargă la Arsenal, dar în cele din urmă a ales să rămână la Barcelona. Îmi amintesc ziua în care Cesc (n.r. - Fabregas) a fost propus la Barcelona. Și Messi s-a aflat pe lista lor.", a spus Fabian Soldini, pentru Marca.
La rândul său, Arsene Wenger a vorbit în trecut despre dorința sa de a-l transfera pe Messi, spunând apoi că era "de neatins" la vremea respectivă:
"Am fost în negocieri pentru transferul lui Messi când l-am cumpărat pe Fabregas pentru că jucau împreună. Voiam să-l aducem, dar la vremea aceea era de neatins.", spunea Arsene Wenger, anul trecut.

Messi a scris istorie la Barcelona, reușind să câștige 33 de trofee

În cele din urmă, doar Fabregas a ajuns la Arsenal, în timp ce Messi a continuat la Barcelona, iar Pique a plecat într-o aventură la Manchester United, un an mai târziu, pentru ca în 2008 să revină pe Camp Nou și să intre la rândul său în istoria catalanilor.
La puțin timp după ce a refuzat să plece la Arsenal, Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei. Apoi, n-a mai fost cale de întors. Atacantul argentinian a devenit o legendă pe Camp Nou, impresionând prin calitățile sale tehnice, viziunea din teren, fazele minunate create, pasele inteligente și golurile spectaculoase.
Messi a marcat 634 de goluri și a expediat 285 de assist-uri în 731 de apariții pentru Barcelona. El a cucerit 33 de trofee, printre care se numără 4 Ligi ale Campionilor și 10 titluri în La Liga. Messi a câștigat de 6 ori Balonul de Aur, fiind lider în această ierarhie specială, cu un singur trofeu în fața lui Cristiano Ronaldo.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59