Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul neștiut din cariera lui Messi! A vrut să plece de la Barcelona ca să lucreze cu Mourinho

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/10/2020 la 09:21 GMT+3

Lionel Messi a vrut să plece de la Barcelona în 2004, cu puțin timp înainte să debuteze la prima echipă a catalanilor, alături de care a rămas până în ziua de astăzi. Potrivit celebrului jurnalist Gianluca Di Marzio, starul argentinian ar fi dorit să ajungă la Chelsea, sub comanda lui Jose Mourinho.

Leo Messi, José Mourinho, Barcellona, Foto LaPresse

Credit imagine: LaPresse

În prezent, când spui Messi, spui Barcelona. Internaționalul sud-american se identifică perfect cu formația catalană, pentru care a evoluat întreaga carieră și pe care a ajutat-o să câștige 33 de trofee.
Aventura starului argentinian pe Camp Nou părea că se va încheia în această vară, în urma unei rupturi între el și președintele clubului, Josep Maria Bartomeu. În cele din urmă, apele s-au calmat, iar talismanul catalanilor a anunțat într-un interviu că va continua pe Camp Nou și în acest sezon, fiind obligat de clauza de 700 milioane de euro.
După ce în urmă cu ceva vreme fostul său impresar dezvăluia că Messi a fost dorit de Arsene Wenger la Arsenal, în 2003, acum a apărut o nouă informație surprinzătoare. Potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio, Messi și-ar fi dorit să ajungă la Chelsea în 2004, pe vremea când Jose Mourinho se afla pe banca tehnică.
Roman Abramovich se instalase de puțin timp la conducerea clubului de pe Stamford Bridge, iar miliardarul rus n-a ezitat să cheltuie zeci de milioane de euro pe transferurile dorite de "The Special One". Iar rezultatele n-au întârziat să apară.
Chelsea a cucerit două titluri consecutive în Premier League (2005 și 2006), devenind o forță și în UEFA Champions League. Totuși, "albaștrii" n-au reușit să câștige prestigiosul trofeu în "era" Mourinho. Cu siguranță, lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă managerul portughez ar fi reușit transferul lui Messi.

Messi a vrut să plece de la Barcelona la Chelsea, ca să lucreze cu Mourinho

Messi și Mourinho au vorbit foarte mult timp la telefon, însă mutarea nu s-a putut realiza, în cele din urmă. Atacantul adus de Barcelona din țara natală era văzut drept viitorul lider al echipei, motiv pentru care oficialii nici nu s-au gândit să-l lase să plece, indiferent de oferta lui Chelsea.
Viziunea board-ului de pe Camp Nou s-a dovedit a fi corectă. La puțin timp după ce a picat transferul la Chelsea, Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei. Apoi, n-a mai fost cale de întors. Atacantul argentinian a devenit o legendă pe Camp Nou, impresionând prin calitățile sale tehnice, viziunea din teren, fazele minunate create, pasele inteligente și golurile spectaculoase.
Messi a marcat 634 de goluri și a expediat 285 de assist-uri în 731 de apariții pentru Barcelona, până la startul noului sezon. El a cucerit 33 de trofee, printre care se numără 4 Ligi ale Campionilor și 10 titluri în La Liga.
Messi a câștigat de 6 ori Balonul de Aur, fiind lider în această ierarhie specială, cu un singur trofeu în fața lui Cristiano Ronaldo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo