Messi a fost extrem de nemulțumit de managementul lui Josep Maria Bartomeu, președintele care și-a dat demisia luna trecută. Cu Manchester City pe urmele sale, despărțirea starului argentinian de formația blaugrana, pentru care a evoluat întreaga carieră, părea să se transforme în realitate.
În cele din urmă, Messi a rămas pe Camp Nou, fiind forțat de clauza astronomică - 700 milioane de euro - stabilită în contractul său scadent vara viitoare.
Atacantul de 33 de ani a vorbit apoi în mod detaliat, într-un interviu oferit pentru Goal.com, despre perioada tensionată de la Barcelona. Chiar dacă viața lui este strâns legată de clubul catalan, există șanse reale ca Messi să plece vara viitoare, dacă unele lucruri nu se vor îmbunătăți.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Cotidianul Marca a rezolvat "misterul", aflând care sunt condițiile care trebuie îndeplinite de conducerea Barcelonei pentru ca talismanul lor să-și prelungească înțelegerea. Momentan, clubul catalan este condus de un președinte interimar. Alegerile pentru postul de președinte se vor desfășura în această iarnă, iar principalii contracandidați sunt Joan Laporta și Victor Font.
Indiferent de numele celui care va câștiga alegerile, viitorul lui Ronald Koeman, actualul antrenor al catalanilor, pare decis. În presa iberică au apărut informații conform cărora tehnicianul olandez nu se află în planurile niciunuia dintre cei doi contracandidați.

Singurul scenariu în care Messi va semna prelungirea contractului cu Barcelona

Pentru ca Messi să semneze un nou contract cu Barca, toate aceste necunoscute vor trebui rezolvate cel târziu până vara viitoare. Starul argentinian va urmări atent schimbările aduse de noua conducere - oricare va fi ea - și, în final, va lua o decizie.
Potrivit sursei citate, Messi va aștepta să vadă ce persoane vor ocupa pozițiile de președinte, director sportiv, antrenor, dar și cum va arăta politica de transferuri în următorii ani. În același timp, forma echipei și rezultatele din sezonul aflat în desfășurare vor juca un rol uriaș în decizia finală a jucătorului cu 6 Baloane de Aur câștigate.
Momentan, Barcelona nu are startul de sezon la care spera. Cel puțin în La Liga, unde formația catalană ocupă locul 8 după 7 meciuri disputate. Messi&Co au obținut o singură victorie în ultimele 4 meciuri din campionat, chiar în ultima etapă, împotriva lui Real Betis.
În UEFA Champions League, situația este mult mai liniștită. Barca este lider în grupa G, cu maximum de puncte după primele 3 runde.
Primul meci al formației catalane, după pauza internațională, va fi pe terenul lui Atletico Madrid (21 noiembrie). Apoi, Barca se va deplasa pe terenul lui Dinamo Kiev, formația pregătită de Mircea Lucescu, în runda a 4-a din grupele Champions League.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59