Ieri, Messi a trimis un comunicat oficial pe adresa Barcelonei, prin care cere să fie lăsat să se transfere încă din această vară. Argentinianului îi expiră înțelegerea cu gruparea de pe Camp Nou în vară și a refuzat orice propunere a actualei administrații de a prelungi contractul.
În spatele deciziei lui Messi stă relația glacială pe care o are cu Bartomeu, actualul președinte al clubului, pe care îl consideră responsabil pentru toate eșecurile din ultimii ani. De altfel se speculează că atitudinea argentinianului ar avea legătură directă cu discreditarea președintelui catalanilor, astfel încât acesta să nu aibă vreo șansă în fața lui Victor Font, la alegerile din martie.
Cert e că decizia sud-americanului nu e privită cu ochi buni și înțelegere de toți rivalii lui Bartomeu. Toni Freixa, unul dintre oamenii care speră să câștige alegerile pentru șefia clubului, gândește în primul rând ca un suporter, dar și ca un viitor administrator care rămâne fără "perla coroanei". După ce Barcelona a investit enorm timp de 19 ani în Messi, argenitianul ar fi trebuit să aibă o altă atitudine, e convins cunoscutul avocat catalan.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
IERI LA 07:23
"Sunt surprins și dezamăgit ca suporter al Barcelonei de ceea ce a făcut Lionel Messi", a spus Toni Friexa pentru Radio Marca.

Font: "Messi e responsabilitatea lui Bartomeu"

Nu toți rivalii lui Bartomeu au avut un discurs similar. Victor Font, creditat de specialiști cu cele mai mari șanse să câștige alegerile din primăvara anului viitor, a profitat de ocazie pentru a îl discredita pe actualul conducător al catalanilor.
Candidatul la președinția Barcelonei spune că tot ce se întâmplă acum la club e din vina lui Bartomeu și a lăsat de înțeles, printre rânduri, că Xavi - cel care va fi instalat pe banca tehnică a clubului dacă Font câștigă alegerile - îl poate determina pe Messi să rămână.
"Xavi a vorbt deja cu Messi, sunt prieteni. Aceasta este responsabilitatea lui Bartomeu și doar a lui", a spus Font pentru cadenaser.com.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31