Din 2007, de când Kaka a cucerit Balonul de Aur, pe lista învingătorilor în cursa pentru cea mai importantă distincție individuală din fotbal s-a aflat un singur "intrus", Luka Modric. În rest, celebrul trofeu a ajuns de fiecare dată fie în posesia lui Messi, fie a lui Ronaldo.
Cei doi mari rivali s-au motivat enorm pentru a progresa și au ajuns la un nivel total diferit de restul fotbaliștilor. Messi continuă să considere că acest lucru e încă valabil și a refuzat să se nominalizeze pe el și pe Cristiano când a fost întrebat care sunt cei mai buni jucători din lume. În schimb, în top 5-ul argentinianului figurează trei foști sau actuali colegi, dar și Hazard, o alegere surprinzătoare judecând după sezonul complet ratat al starului lui Real.
"Excluzându-ne pe mine și pe Ronaldo, cei mai buni din lume sunt Neymar, Mbappe, Hazard, Suarez și Kun (n.r. Aguero)", a explicat Leo Messi.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
IERI LA 06:19

Messi, despre transferul lui Lautaro Martinez la Barcelona

În ultimele luni, în presa din Spania s-au scris sute de articole despre iminenta venire a lui Lautaro Martinez la Barcelona. Inter ține cu dinții de preț, la negocieri, în speranța achitării clauzei de reziliere, dar sunt șanse bune ca, în cele din urmă, mutarea să se facă.
Messi a avut doar cuvinte de laudă despre conaționalul său, considerând că acesta are toate calitățile pentru a reuși pe Camp Nou.
"Lautaro este un atacant impresionant, în special pentru că eu cred că este foarte complet: e puternic, driblează bine, marchează, ştie să protejeze mingea. Dar trebuie să vedem ce se întâmplă în cele din urmă cu el şi cu alte nume despre care se vorbeşte", a spus Messi, potrivit publicaţiei spaniole Mundo Deportivo.

Messi crede că Barcelona trebuie să își ridice nivelul pentru Champions League

După 1-1 în tur, pe San Paolo, Barcelona e favorită certă să treacă de Napoli și să se califice în sferturile de finală ale Champions League.
Anul trecut, catalanii au ratat trofeul la mustață, fiind eliminați neverosimil de Liverpool în semifinale, după un 3-0 în Catalunya, astfel că gruparea blaugrana vrea să își ia revanșa. Mai ales că în ultimii 6 ani marea rivală, Real Madrid, a cucerit de patru ori cel mai important trofeu inter-cluburi din lume.
Quique Setien a dezvăluit zilele trecute că are toată încrederea că obiectivul poate fi atins, însă Messi a ținut să facă precizări importante: înainte de pauza generată de criza COVID-19, catalanii nu se aflau la un nivel care să îi îndreptățească la trofeu. Doar dacă vor evolua mult mai bine decât au făcut-o în ianuarie și februarie, jucătorii Barcelonei pot să ridice pretenții la Champions League.
"Nu m-am îndoit niciodată de echipa pe care o avem şi nici că putem câştiga orice competiţie în care participăm, dar nu jucând în felul în care o făceam.
Fiecare are dreptul la o opinie. A mea este bazată pe mulţi ani în care am avut norocul să joc în Liga Campionilor. Ştiu că felul în care jucam înainte de pauză nu era suficient pentru a cuceri trofeul", a subliniat Messi.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819045.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51