În interviul respectiv, Messi explică pe larg de ce vrea să plece de la Barcelona vara viitoare. Messi nu este fericit la Barcelona și voia să plece de acum, lucru pe care l-a comunicat deja conducerii. Nu voia să rămână sub nicio formă pe Camp Nou, dar a rămas doar ca să evite o bătălie legală cu clubul. Messi a mai spus că managamentul Barcelonei sub Josep Maria Bartomeu este un dezastru.

În cadrul interviului, Messi a mai povestit o întâmplare sensibilă, din momentul în care fiul său mai mare, Thiago, a aflat că ar putea părăsi Barcelona:

Liga
Real Madrid, doar egal la debutul în noul sezon din La Liga, împotriva lui Sociedad
ACUM 3 MINUTE

"Mateo este încă mic și nu înțelege ce înseamnă să trăiască în altă parte. Thiago este mai mare. A auzit ceva la TV, apoi m-a întrebat. Nu voiam să afle nimic despre situația în care ești forțat să pleci, să mergi la o școală nouă și să îți faci prieteni noi. A început să plângă și îmi tot spunea: 'Nu vreau să plecăm!'.A fost extrem de dificil, trebuie să recunosc. Îl înțeleg, mi s-a întâmplat și mie. Este foarte greu să iei o decizie.", a povestit Lionel Messi, pentru Goal.com.

Messi va rămâne la Barcelona: "Am simțit foarte multă durere"

  • Ceva trebuie să se schimbe la Barcelona, nu?

Voi continua la Barca și atitudinea mea nu se va schimba indiferent cât de mult mi-am dorit să plec. Voi da tot ce am mai bun. Mereu vreau să câștig, sunt competitiv și nu vreau să pierd niciodată. Mereu vreau tot ce e mai bun pentru club. Acum nu știu ce se va întâmpla. Avem un nou antrenor cu idei noi. Asta este bine dar trebuie să vedem cum răspunde echipa și dacă ne va ajuta. Ce pot să spun este că rămân și că voi da tot ce pot.

  • Ce ai simțit când au fost oameni care au crezut că nu îți pasă de fapt de Barcelona?

Am simțit multă durere, eu sunt foarte recunoscător față de acest club. Iubesc clubul și nu voi fi niciodată mai bine decât aici. Dar am dreptul să-mi decid viitorul. Voiam noi obiective și noi provocări. Dar aici la Barcelona am totul. Fiul meu, familia mea, toată lumea a crescut aici. Nu era nimic greșit în ideea de a pleca atunci, aveam nevoie de asta și eu și clubul. Era bine pentru toată lumea.

Când mi-am anunțat soția și copiii că vreau să plec, a fost o dramă teribilă. Au început să plângă, copiii mei nu voiau să plece din Barcelona. O să continui la Barcelona deoarece președintele mi-a spus că singurul mod în care aș putea să plec este să fie plătită clauza de 700 milioane de euro, lucru care este imposibil.

Lionel Messi rămâne la Barcelona

Lionel Messi își va continua aventura pe Camp Nou, începută în urmă cu 19 ani. Cu siguranță, vestea îi va nemulțumi pe cei de la Manchester City, formația care era considerată principala favorită la semnătura starului argentinian.

De-a lungul perioadei petrecute pe Camp Nou, Messi a bifat 731 de meciuri, a marcat 634 de goluri și a oferit 254 de pase decisive. Căpitanul Barcelonei a cucerit 33 de trofee, printre care se numără 10 titluri în La Liga și 4 Ligi ale Campionilor.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga
Bartomeu a rupt tăcerea despre "cazul" Messi. Ce a spus despre viitorul său la conducerea clubului
ACUM 12 ORE
Liga
Real Madrid, depășită de Barca B la capitolul investiții! Cât au cheltuit catalanii pe transferuri
ACUM 13 ORE