Cu două lovituri libere și un penalty, Messi a fost din nou omul meciului pentru catalani, care au mai marcat, pe final, prin Sergio Busquets. De partea cealaltă, Olaza le-a dat speranțe oaspeților, prin reușita din minutul 42.
Starul de pe Camp Nou continuă să doboare noi recorduri, ce păreau la un moment dat intangibile. Messi a ajuns la 16 goluri din lovitură liberă în ultimele 3 sezoane din La Liga. În acest timp, Real Madrid, marea rivală a catalanilor, a marcat în total de doar 3 ori din lovituri libere.

Cifre fantastice pentru Lionel Messi

Liga
E gata! S-a terminat calvarul pentru Ansu Fati
ACUM 2 ORE
Cu al 52-lea hattrick al carierei, Messi a ajuns la cota 40 în 2019. Pentru al 11-lea an la rând, starul argentinian a marcat de cel puțin 40 de ori într-un an calendaristic. Recordul rămâne cel stabilit în 2012, când sud-americanul a punctat de 91 de ori. Niciun fotbalist aflat în activitate nu a reușit să înscrie atât de multe goluri pentru 11 ani consecutivi.
Cu tripla de azi, Messi l-a egalat pe Ronaldo într-un clasament al fotbaliștilor care au marcat de cel puțin trei ori într-un meci. Cei doi titani au atins această performanță în nu mai puțin de 34 de ocazii.
Grație succesului de sâmbătă seară, Barcelona revine pe primul loc în clasament, la egalitate cu Real Madrid, dar cu un golaveraj superior. Disputa dintre cele două mari forțe ale Spaniei, care a fost amânat pentru 18 decembrie, va avea o importanță extrem de mare, dincolo de orgolii.
Fotbal
Gest oribil făcut de Haaland? "S-a uitat la el, a râs și a plecat. I s-au urcat la cap laudele"
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
ACUM 6 ORE