Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, hat-trick pentru Barcelona! Două lovituri libere perfect executate și recorduri impresionante

Cristian Mihală

Actualizat 10/11/2019 la 00:56 GMT+2

Lionel Messi a avut o nouă prestație de excepție în partida câștigată de Barcelona, scor 4-1 pe teren propriu, cu Celta Vigo. Argentinianul a reușit o triplă și a atins granița celor 40 de goluri în 2019.

Messi traf dreimal mit ruhenden Bällen

Credit imagine: SID

Cu două lovituri libere și un penalty, Messi a fost din nou omul meciului pentru catalani, care au mai marcat, pe final, prin Sergio Busquets. De partea cealaltă, Olaza le-a dat speranțe oaspeților, prin reușita din minutul 42.
Starul de pe Camp Nou continuă să doboare noi recorduri, ce păreau la un moment dat intangibile. Messi a ajuns la 16 goluri din lovitură liberă în ultimele 3 sezoane din La Liga. În acest timp, Real Madrid, marea rivală a catalanilor, a marcat în total de doar 3 ori din lovituri libere.

Cifre fantastice pentru Lionel Messi

Cu al 52-lea hattrick al carierei, Messi a ajuns la cota 40 în 2019. Pentru al 11-lea an la rând, starul argentinian a marcat de cel puțin 40 de ori într-un an calendaristic. Recordul rămâne cel stabilit în 2012, când sud-americanul a punctat de 91 de ori. Niciun fotbalist aflat în activitate nu a reușit să înscrie atât de multe goluri pentru 11 ani consecutivi.
Cu tripla de azi, Messi l-a egalat pe Ronaldo într-un clasament al fotbaliștilor care au marcat de cel puțin trei ori într-un meci. Cei doi titani au atins această performanță în nu mai puțin de 34 de ocazii.
Grație succesului de sâmbătă seară, Barcelona revine pe primul loc în clasament, la egalitate cu Real Madrid, dar cu un golaveraj superior. Disputa dintre cele două mari forțe ale Spaniei, care a fost amânat pentru 18 decembrie, va avea o importanță extrem de mare, dincolo de orgolii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo