Pjanic a fost cumpărat de Barcelona de la Juventus în această vară, în schimbul sumei de 60 milioane de euro + alte 5 sub formă de bonusuri. Mijlocașul de 30 de ani va purta numărul "8" la formația blaugrana, pregătită de Ronald Koeman.
Bosniacul a fost extrem de entuziasmat în momentul prezentării sale și n-a ezitat să-și arate aprecierea uriașă față de Messi, talismanul Barcelonei.
Întrebat care este părerea sa despre starul argentinian, Pjanic l-a descris drept un "extraterestru", nu înainte să amintească faptul că, de-a lungul carierei, a evoluat alături de alte două nume legendare din fotbal: Cristiano Ronaldo și Francesco Totti.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Pjanic, după ce a fost prezentat oficial la Barcelona: "Messi? Un extraterestru"

La conferința de presă de astăzi, Pjanic a mărturisit că nu s-a gândit în vreun moment că Messi va pleca de la Barcelona, în ciuda zvonurilor din presa internațională.
"A contat mult pentru mine să evoluez alături de jucători importanți precum Cristiano Ronaldo (n.r. - la Juventus) și Totti (n.r. - la Roma). Au fost cei mai buni coechipieri și au reprezentat un exemplu pentru mine. Acum am șansa să joc alături de un extraterestru (n.r. - Lionel Messi).
Am făcut cunoștință în urmă cu 2-3 zile, dar n-am apucat să ne antrenăm împreună. Am citit toate știrile despre plecarea lui Messi, dar nu mi-am imaginat că se va întâmpla. A crescut aici, a avut o mulțime de realizări la club și cred că își va încheia cariera la Barcelona. Este un campion uriaș, un adevărat câștigător, iar casa lui este aici.
Ar fi fost ciudat să-l văd îmbrăcând alt tricou. Am văzut că este fericit aici. Este, probabil, cel mai bun jucător din istorie și va conta enorm să-l avem alături.", a spus Pjanic, după ce a fost prezentat la Barcelona.

Pjanic a semnat un contract pe 4 ani cu Barcelona

Transferul lui Pjanic la Barcelona a fost realizat încă din luna iulie, însă bosniacul nu s-a putut alătura lotului din cauză că a fost testat pozitiv cu Covid-19. Bosniacul s-a vindecat între timp, iar acum este pregătit pentru o nouă aventură:
"Visul meu a devenit realitate. Mi-aș fi dorit să ajung aici în urmă cu 6 ani, dar piața transferurilor este cea care dictează în fotbal. Îmi doresc să las amintiri frumoase la Barcelona.", a mai spus Pjanic.
Miralem Pjanic a semnat un contract cu Barcelona pe următorii 4 ani, având inclusă o clauză de reziliere de 400 milioane de euro.
De-a lungul carierei, Pjanic a mai evoluat la Metz, Lyon, Roma și Juventus, reușind să cucerească 7 trofee, toate în tricoul "bianconerilor": 4 titluri în Serie A, 2 Cupe și o Supercupă a Italiei.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59