Barcelona este unul dintre cluburile cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Recent, Marca a anunțat că formația de pe Camp Nou ar putea pierde aproximativ 100 de milioane de euro pe perioada crizei generate de coronavirus.
Astăzi, catalanii au anunțat, pe site-ul oficial, că vor aplica reduceri salariale de minimum 70%. În urmă cu câteva zile, presa din Spania preciza că superstarurile catalanilor n-ar fi de acord cu reducerea salariilor, în timp ce președintele Josep Maria Bartmoeu ar încerca în disperare să-i convingă să accepte.

Răspunsul lui Messi pentru conducerea Barcelonei

Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM 4 ORE
Messi a răspuns presiunilor venite din partea conducerii printr-o scrisoare postată pe contul oficial de Instagram, în care îi critică pe oficiali pentru modul în care au procedat în ultima perioadă. Căpitanul catalanilor face referire la informațiile apărute în presă, potrivit cărora conducerea ar încerca să le explice jucătorilor situația și să ajungă la un consens.
"Nu încetează să ne surprindă decizia conducerii de a ne urmări cu lupa și de a pune presiune pe noi, ca să facem un lucru pe care oricum l-am fi făcut. Motivul pentru care am așteptat câteva zile a fost pentru a descoperi formula potrivită prin care putem să ajutăm clubul și angajații în această perioadă dificilă.
A venit momentul să anunțăm că noi, jucătorii, vom accepta micșorarea salariilor cu 70% atâta timp cât va fi menținută starea de urgență. În plus, vom face și alte contribuții prin care angajații clubului își vor putea primi salariul în întregime.", a scris Messi pe contul oficial de Instagram.
"La nivelul echipei de fotbal, reducerea salarială va fi de minimum 70%. Cu ajutorul acestor contribuții, vor fi asigurate integral salariile angajațiilor non-sportivi din cadrul clubului.", se arată în comunicatul publicat de Barca.
Leo Messi este cel mai bine plătit jucător de la Barca. Superstarul argentinian câștigă 550.000 euro pe săptămână, fără să fie incluse bonusurile și drepturile de imagine. Topul salariilor uriașe de la Barcelona este completat de Antoine Griezmann (322.000 euro/săptămână), Luis Suarez (317.000 euro/săptămână) și Gerard Pique (241.000 euro/săptămână).

Cluburile, afectate grav de pandemie

Toate formațiile de pe bătrânul continent trec printr-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere financiar. Cum încasările sunt în această perioadă foarte mici (doar magazinele virtuale de suveniruri generează câștiguri, dar acestea sunt extrem de reduse), formațiile abia mai reușesc să supraviețuiască din punct de vedere financiar.
La cluburile mari, cum este Barcelona, situația e și mai dramatică. Pentru că banii din drepturile tv sunt înghețați, iar clubul nu se mai poate baza nici pe sumele venite din vânzarea de bilete. Cum Camp Nou este cel mai mare stadion din Europa, catalanii se bazau pe venituri importante din comercializarea de tichete.
De notat și faptul că Federaţia Spaniolă de Fotbal intenţionează să ofere 500 de milioane de euro cluburilor din primele două ligi care au dificultăţi financiare în perioada pandemiei de coronavirus, informează Sport.
Cluburile spaniole ar urma să înapoieze banii Federației în termen de cinci ani. De asemenea, vor fi sprijinite şi cluburile din ligile inferioare. Ele vor primi un împrumut de 4 milioane de euro pentru a reuşi să le plătească salariile antrenorilor şi jucătorilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
ACUM 11 ORE
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
22/05/2022 LA 21:51