Messi: "Ronaldinho a fost mentorul meu". Cum l-a ajutat și pe cine vede cel mai bun vârf din istorie

Cristian Mihală

Publicat 28/10/2019 la 13:30 GMT+2

Lionel Messi a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ronaldinho, cel care l-a ajutat să se adapteze la Barcelona, deși era doar un puști.

Lionel Messi, Ronaldinho

Credit imagine: Getty Images

În 2004, când a debutat pentru catalani, Messi avea doar 17 ani. Să împartă același vestiar cu Puyol, Xavi, Eto'o sau Deco a fost copleșitor, însă tânărul argentinian a avut un sprijin în Ronaldinho. Considerat de mulți cel mai mare talent din fotbal, "Dințosul" a avut grijă ca Messi să nu fie împovărat peste măsură de numele colegilor săi.
Deși oficialii Barcelonei au decis în 2008 să îl vândă pe Ronaldinho la Milan, pentru a-i permite lui Messi să strălucească, relația dintre cei doi fotbaliști a fost mereu una specială. La peste un deceniu distanță, starul argentinian a vorbit la superlativ despre fostul său coechipier.
"Ronaldinho m-a ajutat enorm. Am venit la prima echipă a Barcelonei la 16-17 ani și să îi văd pe toți acei fotbaliști uriași a fost greu. Dar Ronaldinho a fost mentorul meu, m-a ajutat să nu îmi pierd capul. Apoi, pe gazon, am încercat să îl ajut și eu, mereu încercam să îi pasez. Din păcate, nu am avut ocazia să evoluăm prea mult împreună, mi-ar fi plăcut să jucăm mai mult", a spus Messi, conform TyC Sports.

Ronaldo, cel mai bun vârf de careu, în opinia lui Messi

Ronaldinho nu este singurul brazilian pe care Messi îl apreciază în mod deosebit. Pe lângă relația specială pe care o are cu Dani Alves, starul argentinian mai are un jucător din țara lui Pele pe care îl stimează enorm. Este vorba despre Ronaldo, fotbalist care putea să ajungă la un nivel incredibil, dacă nu ar fi fost sâcâit de accidentări.
Ronaldo este cel mai bun atacant de careu pe care l-am văzut în viața mea | Lionel Messi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo