În 2004, când a debutat pentru catalani, Messi avea doar 17 ani. Să împartă același vestiar cu Puyol, Xavi, Eto'o sau Deco a fost copleșitor, însă tânărul argentinian a avut un sprijin în Ronaldinho. Considerat de mulți cel mai mare talent din fotbal, "Dințosul" a avut grijă ca Messi să nu fie împovărat peste măsură de numele colegilor săi.
Deși oficialii Barcelonei au decis în 2008 să îl vândă pe Ronaldinho la Milan, pentru a-i permite lui Messi să strălucească, relația dintre cei doi fotbaliști a fost mereu una specială. La peste un deceniu distanță, starul argentinian a vorbit la superlativ despre fostul său coechipier.
"Ronaldinho m-a ajutat enorm. Am venit la prima echipă a Barcelonei la 16-17 ani și să îi văd pe toți acei fotbaliști uriași a fost greu. Dar Ronaldinho a fost mentorul meu, m-a ajutat să nu îmi pierd capul. Apoi, pe gazon, am încercat să îl ajut și eu, mereu încercam să îi pasez. Din păcate, nu am avut ocazia să evoluăm prea mult împreună, mi-ar fi plăcut să jucăm mai mult", a spus Messi, conform TyC Sports.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
ACUM 17 ORE

Ronaldo, cel mai bun vârf de careu, în opinia lui Messi

Ronaldinho nu este singurul brazilian pe care Messi îl apreciază în mod deosebit. Pe lângă relația specială pe care o are cu Dani Alves, starul argentinian mai are un jucător din țara lui Pele pe care îl stimează enorm. Este vorba despre Ronaldo, fotbalist care putea să ajungă la un nivel incredibil, dacă nu ar fi fost sâcâit de accidentări.
Ronaldo este cel mai bun atacant de careu pe care l-am văzut în viața mea | Lionel Messi
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
ACUM 18 ORE
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
IERI LA 19:14