Pep Guardiola nu a ascuns niciodată că şi-ar dori să lucreze din nou alături de Lionel Messi, pe care l-a avut sub comandă pe Camp Nou în perioada 2008-2012. La acea vreme, cei doi au făcut din gruparea blaugrana o echipă privită de mulţi specialişti cea mai bună echipă din toate timpurile.
La 8 ani distanţă de la finalul acelei colaborări, cei doi şi-ar putea intersecta din nou destinele. Messi e extrem de supărat pe tot ce se întâmplă la Barcelona, unde nu vede un plan coerent, pe termen lung, menit să facă din catalani forţa din urmă cu un deceniu.
Principala supărare a argentinianului e legată de preşedintele Josep Maria Bartomeu. Acesta a luat în ultimul an şi jumătate o serie de măsuri care nu s-au potrivit cu ceea ce îşi dorea Messi. Ultima, înlocuirea lui Valverde, deşi decarul catalanilor era cel mai mare susţinător al tehnicianului.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
ACUM 15 ORE
Ca tabloul să fie complet, conducerea Barcei l-a ales ca înlocuitor pe Quique Setien, un antrenor cu un CV extrem de slab, astfel că sud-americanul din atacul catalanilor e convins că lucrurile la club se fac fără ureche şi nu se creează climatul prielnic pentru marea performanţă. Relaţiile Messi-Barcelona sunt mai reci ca niciodată, anunţă spaniolii, care vorbesc şi despre supărarea avută de vârf în urma scandalului cu Abidal. S-a speculat că francezul chiar va fi demis din funcţia de director sportiv, însă Bartomeu a decis să nu ia vreo măsură, un alt lucru care l-a înfuriat pe Messi.

Manchester City, pe urmele lui Messi

În acest context, starul argentinian ar putea părăsi gruparea de pe Camp Nou în vară. El mai are contract cu Barcelona până vara viitoare, însă se pare că va forţa mâna conducerii pentru un transfer.
Viitoarea destinaţie ar urma să fie Manchester City, poate singurul club care are potenţa financiară să suporte o asemenea mutare. Pe Etihad, Messi nu doar că va avea ocazia să lucreze din nou cu Guardiola, dar va juca, pentru un sezon, şi cu unul dintre prietenii săi cei mai buni, Kun Aguero.
"Messi marchează 40-50 de goluri pentru Barcelona în fiecare sezon. E inevitabil să urmeze o perioadă grea, după ce el nu va mai fi acolo. Barcelona va avea nevoie de timp să se adapteze, să îşi revină", a spus Guardiola într-un interviu realizat zilele trecute de DjMariio.
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
ACUM 17 ORE
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
IERI LA 15:52