Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi's Day | Cei mai buni jucători care au jucat alături de starul argentinian în ultimii 16 ani

Nicu Savin

Actualizat 24/06/2021 la 11:34 GMT+3

Lionel Messi împlinește astăzi 34 de ani! Cu 16 ani în urmă, acesta debuta la Barcelona și chiar dacă talentul său a atras atenția din prima, puțină lume putea să anticipeze ce avea să însemne Messi pentru clubul catalan și pentru fotbal în sine. În toată această perioadă, o mulțime de fotbaliști de clasă au avut privilegiul de a juca alături de argentinian, la Barcelona și la echipa națională.

Suarez Neymar Messi novembre 2015

Credit imagine: Panoramic

Lionel Messi a ajuns la Barcelona la vârsta de 13 ani, de la Newell's Old Boys, club unde a început fotbalul în țara natală. Crescut cu grijă în La Masia, Messi a fost luat de Frank Rijkaard la echipa mare a catalanilor în 2005, iar ceea ce a urmat este demn de cărțile de istorie a fotbalului.
Tot în 2005, Messi a debutat și pentru naționala Argentinei, sub conducerea lui Jose Nestor Pekerman, iar acum este la numai un meci distanță de a deveni cel mai selecționat jucător din istoria sud-americanilor.
În cei 16 ani de carieră parcurși până acum la nivel de seniori, Messi a fost vioara întâi atât la Barcelona cât și la națională, dar a avut parte și de coechipieri pe măsură, care l-au ajutat să obțină performanțe care cu greu vor fi egalate de vreun alt fotbalist.
În cele ce urmează am încercat să alcătuim 3 echipe, câte una pentru fiecare deceniu în care Messi a marcat istoria fotbalului, pentru a scoate în evidență care au fost cei mai buni jucători care au avut șansa de a împărți vestiarul cu Messi.

2005-2010 | Debutul, primele trofee Champions League și primele Baloane de Aur

În primii săi 5 ani de carieră, Messi a reușit ceea ce alți mari fotbaliști nu au reușit într-o viață. A câștigat 2 finale de Champions League: 2006 și 2009 (în finala din 2006 nu a jucat, dar a jucat în faza grupelor și în optimi), dar și primele trofee individuale: a luat Balonul de Aur în 2009 și 2010. De asemenea, a ajuns în prima sa finală de Copa America alături de naționala Argentinei, pierdută însă cu 3-0 în fața Braziliei.
Messi 2005-2010
Cei mai buni jucători alături de care a juca Messi între 2005 și 2010 (3-4-3)
  • Portar: Victor Valdes
  • Fundași: Carles Puyol, Rafael Marquez, Gabriel Heinze
  • Mijlocași: Deco, Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron, Ronaldinho
  • Atacanți: Gonzalo Higuain, Samuel Eto'o, Messi

2010-2020 | "Deceniul de Aur" pentru Messi

Fiind vorba despre o perioadă mai lungă, între 2010 și 2020 performanțele și strălucirea lui Messi au fost mult mai mari. Alte 2 trofee Champions League câștigate (2011 și 2015) și 4 noi Baloane de Aur (2011, 2012, 2013 și 2019) l-au transformat pe Messi într-unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, mulți fiind de părere că argentinianul este chiar numărul unu.
Din păcate pentru el, nu a reușit nici în această perioadă de vârf a carierei sale să câștige vreun trofeu cu naționala Argentinei, deși a jucat alte 2 finale de Copa America (2015 și 2016, ambele pierdute cu Chile, la penalty-uri), dar și o finală de Campionat Mondial, pierdută cu Germania, în 2014.
Messi 2010-2020
Cei mai buni jucători alături de care a juca Messi între 2010 și 2020 (3-4-3)
  • Portar: Sergio Romero
  • Fundași: Dani Alves, Gerard Pique, Walter Samuel, Jordi Alba
  • Mijlocași: Sergio Busquets, Xavi Hernandes, Andres Iniesta
  • Atacanți: Neymar, Luis Suarez, Messi

2020-prezent | Messi continuă să strălucească

Acest al 3-lea deceniu al mileniului 3 va fi și cel în care Messi își va încheia fructuoasa carieră, dar argentinianul încă mai are de oferit momente de magie pe teren, deși a ajuns la 34 de ani. Cupa Spaniei este singurul trofeu câștigat de Messi în sezonul precedent, dar deja trofeele parcă nu mai au nicio importanță în acest moment, iar fanii vor doar să se bucure de faptul că sunt contemporani cu acest mare fotbalist.
Evident, Messi are în continuare lângă el super-fotbaliști și am putea alcătui un prim 11 formidabil, din jucători alături de care argentinianul a jucat în anii trecuți, dar continuă să o facă și în prezent, diferiți de cei incluși în echipele anterioare.
Messi 2020-prezent
Cei mai buni jucători alături de care a juca Messi din 2020 până în prezent (4-2-3-1)
Portar: Marc Andre Ter Stegen
Fundași: Sergi Roberto, Cristian Romero, Clement Lenglet, Nicolas Tagliafico
Mijlocași / Atacanți: Pedri, Frenkie de Jong - Antoine Griezmann, Paulo Dybala, Messi - Kun Aguero
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo