Messi a ajuns la Barcelona în anul 2000, după ce catalanii au rămas impresionați de calitățile micuțului jucător de la Newell's Old Boys. Oficialii Barcei s-au lupta din răsputeri și, "în pofida unor opinii contrare" - așa cum scrie pe celebrul șervețel -, Messi a ajuns în cele din urmă pe Camp Nou. Și n-a mai plecat de atunci.
Transferul lui Messi a fost realizat pe 14 decembrie 2000, iar înțelegerea dintre cele două părți a fost consemnată pe un șervețel.
La întâlnirea respectivă au participat Horacio Gaggioli, impresarul lui Messi de la vremea respectivă, Josep Maria Minguella, omul care a contribuit și la transferul lui Maradona la Barcelona în 1982, și Carles Rexach, directorul tehnic al catalanilor din acea perioadă.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"În prezența domnilor Minguella și Horacio (n.r. - Gaggioli), Carles Rexach, director tehnic al FC Barcelona, își asumă responsabilitatea, în pofida unor opinii contrare, de a-l transfera pe jucătorul Lionel Messi atâta timp cât condițiile rămân cele stabilite", este textul prin care Messi a semnat primul său contract cu Barcelona.

Messi, refuzat inițial de Barcelona din cauza problemelor de creștere

Inițial, Joan Gaspart, președintele Barcelonei de la vremea respectivă, a refuzat să-l transfere pe Messi deoarece clubul catalan ar fi trebuit să plătească 50.000 de dolari pentru un puști firav de 13 ani și să-i asigure un tratament pentru hormonii de creștere, de cel puțin 1.000 de dolari/lună.
În timp ce conducătorul Barcei considera că nu merită efortul, Carles Rexach a fost de altă părere. Amenințat de impresarii lui Messi că îl vor propune pe argentinian la rivala Real Madrid, directorul tehnic al catalanilor a semnat transferul jucătorului fără ca Gaspart să știe. Și, cum nu avea la îndemână vreo foaie, Rexach a completat declarația pe un șervețel, pe care apoi l-a legalizat la notar.

Celebrul șervețel pe care Messi a semnat primul său contract cu Barcelona valorează o avere

La ora actuală, celebrul șervețel se află în posesia lui Horacio Gaggioli, fostul agent al lui Messi, care încă activează. Marco Asensio este unul dintre cei mai cunoscuți clienți ai săi. Potrivit presei din Argentina, șervețelul respectiv este ascuns bine, într-un seif dintr-o bancă din Andorra.
De-a lungul timpului, Gaggioli a primit numeroase oferte pentru a vinde celebrul șervețel, unele chiar în valoare de zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, impresarul le-a refuzat pe toate. Cel mai probabil, agentul îl va expune într-un muzeu.
"Această bucată de hârtie a schimbat istoria Barcelonei", a spus Gaggioli, care este dispus să împrumute șervețelul doar după retragerea lui Messi.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59