Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și-a cerut iertare în fața colegilor, după gestul său atipic din finala Supercupei Spaniei

Cosmin Cioboata

Publicat 18/01/2021 la 22:23 GMT+2

Lionel Messi se află din nou în prim-planul presei din Spania, însă de această dată într-un mod negativ. Starul argentinian a fost eliminat în premieră în tricoul Barcelonei, în finala Supercupei Spaniei, pierdută aseară de catalani cu 3-2, după extra-time.

Leo Messi during the match between FC Barcelona and Levante UD

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a răbufnit în minutul 120+1 al partidei dintre Barcelona și Athletic Bilbao, din finala Supercupei Spaniei. După o partidă în care n-a reușit să creeze foarte multe ocazii de gol, căpitanul catalanilor a avut o reacție neașteptată în secundele de final, la scorul de 3-2 pentru basci.
În încercarea unui ultim atac care să aducă egalarea pentru trupa lui Ronald Koeman, Messi a sprintat către poarta lui Bilbao și, pe drumul său, l-a trântit la pământ pe Asier Villalibre, deși mingea nu se mai afla în posesia lui.
Starul Barcelonei l-a lovit cu palma peste cap pe adversarul său și, în urma intervenției tehnologiei VAR, arbitrul central Jesus Gil Manzano l-a eliminat pe Messi, marcând o premieră: primul cartonaș roșu primit de Messi la Barcelona.
Ca urmare a gestului său, Messi riscă o suspendare de până la 12 meciuri.
Lionel Messi și Asier Villalibre, în finala Supercupei Spaniei

Messi și-a cerut iertare în fața colegilor, după gestul său atipic din finala Supercupei Spaniei

Potrivit publicației Deportes Cuatro, citată de cotidianul Marca, Messi a fost extrem de supărat în vestiar, la finalul meciului. Mai mult, starul argentinian chiar și-ar fi cerut iertare în fața colegilor săi pentru cartonașul roșu pe care l-a încasat.
"Lionel Messi este om în cele din urmă: a fost trist în vestiar", au titrat jurnaliștii Marca.
La finalul partidei disputate la Sevilla, Asier Villalibre a vorbit despre incidentul cu Messi. Atacantul lui Athletic Bilbao a dezvăluit că îi înțelege frustarea starului Barcelonei, în urma căreia argentinianul a apelat la acel gest atipic:
"Pentru mine, este destul de clar. Mi-am pus corpul în fața lui ca să nu aibă loc să treacă, iar el s-a enervat. Mi-a pus mâna peste față și cred că vorbim despre un gest clar de agresiune. Dar, în final, cred că gestul este normal, ținând cont de neputința (n.r. - arătată de Messi și Barcelona) și de faptul că ne aflam deja în ultimele minute.
Atunci când pierde, un jucător poate deveni foarte frustrat. Nu trebuie să intrăm în vreo controversă. Toate echipele comit faulturi, dar 'cheia' este să nu te dai bătut", a spus Villalibre, pentru Movistar, citat de sport.es.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo