Griezmann a venit la Barcelona în vara anului trecut, dar primul său sezon pe Camp Nou nu a fost unul deloc prolific. Presa iberică a speculat mereu că principala cauză a evoluției slabe a lui Griezmann se datorează faptului că francezul nu s-a integrat cum trebuie în vestiar. Mai exact, relația sa cu Lionel Messi nu era una foarte apropiată, iar acest lucru se observa și pe teren, cei doi evitând deseori să-și paseze pe parcursul sezonului trecut.
Venirea lui Ronald Koeman pe banca echipei a însemnat un nou început. Olandezul a declarat încă de la început că randamentul lui Griezmann a fost scăzut pentru că nu a fost folosit în zona potrivită, repetând cu ceva timp în urmă că nu se pune problema unor discrepanțe între el și Messi.
Chiar dacă Barcelona nu are neapărat rezultatele pe care și le doresc fanii în acest debut de sezon, lucrurile în relația Messi-Griezmann încep să funcționeze, iar cifrele din partida cu Osasuna confirmă acest lucru.
La Liga
Javier Tebas, președintele La Liga, despre cum ar fi posibilă revenirea lui Messi la Barcelona
ACUM 3 ORE
Conform statisticilor Opta, preluate de jurnaliștii de la Munco Deportivo, cei doi și-au pasat de 26 de ori unul celuilalt. Griezmann le-a pasat cu precădere lui Jordi Alba (16 pase) și lui Messi (15 pase), în timp ce argentinianul i-a dat cele mai multe pase lui Griezmann (11 pase), cu una mai mult decât lui Jordi Alba și cu 3 mai mult decât lui Coutinho.
Jocul ofensiv al Barcelonei a funcționat perfect, iar acest lucru se datorează și faptului că Griezmann a avut mai multă libertate de mișcare și a acționat cu precădere în partea stângă, lucru care i-a permis lui Messi să-și exercite rolul de play-maker. Cei doi nu s-au călcat pe picioare, ci au colaborat excelent pe spațiile mici, creând foarte multe situații periculoase la poarta adversă.
Evoluția celor 2 jucători a fost încununată de câte o reușită superbă pentru fiecare, iar fanii catalanilor pot spera la un cuplu care să devină și mai letal pe viitor.
https://i.eurosport.com/2020/10/16/2916148.jpg

Ronald Koeman îl laudă pe Griezmann: "El este jucătorul pe care îl dorim"

La finalul meciului cu Osasuna, Ronald Koeman a remarcat evoluția foarte bună a lui Griezmann, despre care a spus că se simte din ce în ce mai bine pe teren: "Astăzi am văzut un Griezmann foarte bun, a jucat cu mare libertate pe poziția sa, a dat un assist și a înscris un gol minunat. El este jucătorul pe care îl dorim. Nu cred că s-a schimbat, a muncit din greu și cred că este mai pozitiv și că se simte mai dezinvolt pe teren."
Antrenorul olandez s-a referit și la omagiul adus de Messi lui Diego Maradona după golul marcat, menționând că nu știa despre ce pregătise starul argentinian: "Sunt lucruri ale unui jucător grozav, mai întâi din cauza jocului și a golului, iar al doilea, din cauza gestului față de Maradona. A fost ceva măreț din toate punctele de vedere. Nu știam că Leo avea să facă acest gest."
Singura veste proastă din jocul împotriva Osasunei a fost accidentarea lui Lenglet, mai ales din cauza problemelor pe care Barca le are la nivelul fundașilor centrali.
"Am vorbit cu medicul și se pare că nu este foarte grav, dar trebuie să așteptăm până mâine. Nu știu dacă va fi apt la meciul de miercuri, trebuie să așteptăm rezultatul investigațiilor, dar sperăm că nu va lipsi mult.", a completat tehnicianul olandez, citat de Munco Deportivo.
Barcelona joacă miercuri în deplasare cu Ferencvaros în Champions League, urmând ca în week-end să se deplaseze pe terenul nou-promovatei Cadiz.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
28/11/2022 LA 10:12