Messi și Suarez au trăit o vară intensă la Barcelona, presărată cu multe zvonuri, discuții și reacții în jurul plecării lor de pe Camp Nou. În cele din urmă, numai atacantul uruguayan s-a despărțit de formația catalană și a ajuns la Atletico, unde a debutat cum nu se putea mai bine - cu două goluri și un assist.

Messi, în schimb, a rămas la Barcelona, în ciuda interesului uriaș venit din partea lui Manchester City, despre care s-a tot scris în presa internațională. Starul argentinian mai are un an de contract cu trupa blaugrana, iar întreruperea înțelegerii în această vară s-a dovedit a fi imposibilă din cauza clauzei uriașe - 700 milioane de euro.

Liga
"Echipa mea arată ca Barca? Nu, nu vreau așa ceva!". Catalanii, făcuți "K.O." de un antrenor renumit
ACUM 2 ORE

Prietenia dintre Messi și Suarez este arhicunoscută și a ieșit din nou în evidență în momentul plecării uruguayanului la Atletico. Messi i-a scris un mesaj de despărțire în care a atacat conducerea de pe Camp Nou.

Visul lui Cerezo: Messi și Suarez, împreună la Atletico Madrid

Acum, declarația care agită cel mai tare apele este cea a lui Cerezo, președintele lui Atletico. Într-un interviu, acesta a lăsat de înțeles că nu exclude un posibil transfer al lui Messi la formația din Madrid, unde s-ar reîntâlni cu bunul prieten Suarez.

În declarația respectivă, Cerezo a folosit sloganul unei companii producătoare de nuga, din Spania.

"În viață, dacă îți dorești cu adevărat ceva... Dacă Leo Messi vrea să joace din nou cu Luis Suarez, îi voi spune la fel ca în reclama de la nuga: 'Lăsați-l să vină ca un cadou de Crăciun'. Dacă îți dorești, orice este posibil.", a spus Cerezo, pentru Cadena Cope.

În presa din Spania au fost publicate imaginile din 2009, în care Messi îmbrăca tricoul lui Atletico Madrid, la un meci caritabil.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1346x427:1348x425)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/09/30/2897905.jpg

Suarez a bifat un record impresionant în meciul de debut la Atletico Madrid

Luis Suarez a plecat de la Barcelona, după ce oficialii catalani au decis că vremea uruguayanului pe Camp Nou s-a încheiat. Atacantul sud-american le-a oferit o replică puternică, demonstrând că încă are calitate și poate face diferența. Intrat în minutul 70 al meciului Granada, scor 6-1, în locul lui Diego Costa - marcatorul primului gol al meciului - Suarez l-a servit excelent pe Llorente la doar 2 minute după debutul său în tricoul lui Atletico.

Apoi, în minutul 85, vârful uruguayan și-a trecut în cont și primul gol pentru formația din Madrid. Prestația minunată a lui Suarez a fost completată în minutul 90+3, când a bifat "dubla". Astfel, Luis Suarez a avut nevoie de numai 8 minute ca să devină primul jucător din istoria lui Atletico Madrid care înscrie două goluri la debut, în secolul 21.

În același timp, fostul atacant al Barcelonei a devenit primul fotbalist din secolul 21 care reușește să înscrie un gol și să ofere un assist în primul meci pentru Altetico în La Liga.

Luis Suarez a ajuns la 201 goluri înscrise în La Liga, după "dubla" din meciul cu Granada.

Liga
Reacția neașteptată a lui Zidane, după ce Benzema i-a spus lui Mendy să nu-i mai paseze lui Vinicius
ACUM 3 ORE
Liga
Karim Benzema și-a cerut scuze în fața lui Vinicius, după episodul de la pauza meciului cu Gladbach
ACUM 11 ORE