Din momentul în care informația a apărut în presa iberică, foarte multe cluburi au fost asociate cu un posibil transfer al starului argentinian. Printre acestea se numără Manchester City, United, PSG și Inter. Potrivit publicațiilor franceze L'Equipe și France Football, Messi a ales să meargă la City, formația pregătită de fostul său tehnician, Pep Guardiola.
Contractul lui Messi pe Camp Nou va expira în iunie 2021. Board-ul catalanilor susține în continuare că orice echipă care va dori să-l cumpere pe argentinian va trebui să achite clauza de reziliere de 700 milioane de euro. Messi avea posibilitatea să-și încheie contractul cu trupa blaugrana până la data de 10 iunie 2020 și apoi să plece gratis la orice echipă.
Cum starul sud-american n-a apelat la această alternativă, conducerea catalanilor se bazează acum pe faptul că jucătorul va mai putea pleca de pe Camp Nou doar prin activarea clauzei astronomice.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Potrivit Sport.es, Messi le-ar fi spus reprezentanților săi să stabilească o întâlnire cu oficialii Barcelonei, în frunte cu președintele Josep Maria Bartomeu, pentru a negocia plecarea sa de pe Camp Nou "pe cale amiabilă", fără să fie generat vreun conflict. În ciuda dorinței starului argentinian, jurnaliștii iberici anunță că Bartomeu va accepta să stea cu Messi la aceeași masă numai dacă vor discuta despre prelungirea contractului cu formația blaugrana.
Așadar, discuțiile pe marginea transferului la Manchester City sunt "interzise" pe Camp Nou, la ora actuală.

Oferta impresionantă a lui Manchester City pentru transferul lui Messi

Presa iberică a descoperit că în zilele următoare Manchester City va face o ofertă concretă pentru Messi. Mai exact "cetățenii" sunt dispuși să plătească suma de 100 de milioane de euro pe lângă 3 jucători: Gabriel Jesus, Bernardo Silva și Eric Garcia. Această ofertă este cam maxim din ceea ce ar putea oferi Manchester City, pentru că echipa lui Guardiola trebuie să aibă grijă să nu încalce regulile fair-play-ului financiar, pentru a nu avea din nou probleme cu UEFA.
Dintre cei 3 jucători amintiți, Barcelona are deja un acord cu tânărul Eric Garcia, care mai are doar un an de contract cu City și ar urma să semneze gratis cu catalanii în vara anului viitor. La rândul lor, Gabriel Jesus și Bernardo Silva sunt jucători care se potrivesc stilului echipei catalane.
Potrivit presei iberice, Messi se va întâlni cu Pep Guardiola la Barcelona în zilele următoare, pentru a discuta despre posibila colaborare la Manchester City.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59