Alegerile pentru președinția Barcelonei se apropie, iar cei 3 candidați rămași în cursă se întrec în promisiuni, fiecare considerând că are resursele de a redresa situația clubului catalan. Dar această luptă electorală se dispută pe mai multe planuri, fiecare candidat acuzând fostele administrații că au adus clubul într-o situație financiară dezastruoasă.
Toni Friexa, unul dintre cei 3 pretendenți la postul de președinte al clubului catalan, a vorbit deschis despre planurile pe care le are dacă va câștiga alegerile din martie.
Printre subiectele abordate a fost și strategia de transferuri pe care o va avea clubul catalan pe viitor, iar Freixa a anunțat un principiu clar după care se va ghida, pentru a nu repeta greșelile făcute în trecut de conducătorii de pe Camp Nou.
Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
"Nu vom plăti niciodată mai mult de 5% unui agent. Mino Raiola a fost plătit cu 11 milioane de euro pentru Ibrahimovic.", a spus Friexa la microfonul postului catalan Cadena Ser.
Zlatan Ibrahimovic a ajuns la Barcelona în 2009, catalanii plătindu-i lui Inter 70 de milioane de € în schimbul său. După principiul înaintat de Friexa, impresarul italian ar fi trebuit să încaseze maxim 3,5% pentru intermedierea transferului.
Toni Friexa este cel care a anunțat de curând și că a ajuns la un acord cu un fond de investiții, care e dispus să investească 250 de milioane de € în club, anunțând și că 3 jucători cu nume vor ajunge pe Camp Nou dacă el va fi ales președinte.

Mecanismul alegerilor de la FC Barcelona

110 mii de fani sunt chemați la urne pentru a desemna noul președinte. Acest post a rămas vacant din finalul anului trecut, când președintele Bartomeu a demisionat în urma unui scandal. 93% dintre fanii care vor vota sunt din regiunea Catalunya, 4% din restul Spaniei și doar 3% din afara țării.
Inițial, clubul confirmase că vor fi 10 centre de vot în jurul stadionului Camp Nou, dar numărul acestora se va dubla în martie și vor fi disparate în mai multe zone ale orașului Barcelona. De asemenea, fanii cu drept de vot din Tarragona, Tortosa, Lleida, Girona, Andorra, Madrid, Sevilla, Valencia și Palma de Mallorca vor putea să-ți exprime opțiunea în orașele lor.
Fiecare candidat a trebuit să depună la sediul clubului cel puțin 2257 de semnături și să prezinte un plan de afaceri cu o garanție bancară de cel puțin 124 de milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03